Založ si blog

Vitaj panika, ako sa máš?

V  roku 2016 po zvolení Donalda Trumpa za prezidenta USA padali slová ľudí z rôznych oblastí spoločnosti, že sa vysťahujú. Exodus sa nekonal, USA sa zmieta v iných problémoch.

Na Slovensku sme po parlamentných voľbách v roku 2023 boli tiež svedkami “zajačích úmyslov”, keď nás tu v rôznych spotoch strašii, že 1. októbra 2023 nevyjde Slnko.To, čuduj sa svete, vyšlo a život išiel ďalej…  Nikoho nevyháňam, ale jediný, kto svoje slovo o emigrácii dodržal je Arpád Šoltész. Bol tu relatívny kľud….

 

Nehovoríme stále spolu

Až do mája 2024, keď sfanatizovaný pošahanec zdvihol v Handlovej proti jednému z ústavných činiteľov zbraň …. A Slovensko si môže do histórie napísať okrem hromadnej popravy gangu z roku 1999 aj pokus o vraždu predsedu vlády. Osobne verzii (akýmkoľvek  úvahám)o atentátnikovi – samotárovi  neverím….

Vraj nám tu ktosi ohrozuje slobodu slova. Redaktor komerčnej televízie ide cez čiaru a v živom vysielaní hovorí svoje názory… Politické diskusie nejakých 15 rokov nesledujem. Je to od doby, keď Jozef Prokeš ako podpredseda vlády SR v živom vysielaní politickej diskusie s kľudom Angličana vstal,odopol si mikrofón a s kľudným krokom opustil štúdio.

Paradoxne vtedy som zistil, že sledovať tieto diskusie je strata času – nič mi neprinesú a minimálne by mi pokazili nedeľu…  V “obraze” som ostal, pozrel som si krátke videá s najzaujímavejšími výňatkami z týchto diskusií.

Pandémia mozgu v rokoch 2020-2022 nás “naučila” nehovoriť spolu. A ak aj  hovoríme, (skoro) každý si chce presadiť “svoju” pravdu. Kompromis nemožný, “semienko” nevraživosti zasiate.

Radový občan odvodzuje svoje konanie od ním volených zástupcov. Keď jeden z týchto je schopný pri svojom vystúpení použiť behom dvoch minút  na svojich  názorových oponentov asi 10- krát slová “fašisti, ho.ná”, čo  potom radový človek?  Ale nehovorili sme spolu, nehovorili sme si svoje názory.

Celá “hra” v pandémii mozgu rokov 2020-2022 bola o  zasiatí nevraživosti a rozdelení ľudí…

 Panika, ahoj!

Už  niekoľko rokov si kladiem otázku, či máme v SR umelcov.  (Máme na Slovensku umelcov? („len“ názor aj na jeden list) – život – Blog – Pravda )     Takých, o ktorých by sme mohli povedať, že sú to umelci s veľkým “U”.

Skôr mám pocit, že sa zmenili na propagandistov a šíriteľov akýchsi poplašných správ o vraj ohrozovaní niečoho. V tomto prípade paniky… Povieme panike  : “ VITAJ?.                                                                                                                       

 

A na  záver jedno meme z archívu, ktoré dobre  porovnáva ČO sa od roku 1989 zmenilo!!!

Hlavné motto – žobri?

27.06.2024

K výročiu novembra 1989 chýba síce pár mesiacov, avšak reportérom investigatívneho oddelenia agentúry JPP (jedna pani povedala) sa už teraz podarilo získať zatiaľ predbežné návrhy pamätnej mince k udalostiam 17.11.1989. Predloha vychádza podľa autora predbežného grafického návhu mince z námetu použitého na korunovej československej minci – kľačiacej ženy s [...]

Ako sa odpútava pozornosť?

19.06.2024

Naliehavých otázok máme na Slovensku na riešenie dosť… A ono sa zrejme pre “niekoho” zíde, keď sa troška presmeruje pozornosť, zvýši sa polarizácia spoločnosti, “brnkne” sa na city…. Od volieb v 2023. tu počuť len škrípanie zubov opozície, kadejaké moralizovanie a strašenie priam apokalypsou či už vnútornou, alebo z východu od [...]

Dve desaťročia sme v únii: máme dôvod na oslavu?

28.05.2024

Smiať sa či plakať? Posledných desať rokov hľadám odpoveď na otázku:”Aké hodnoty má únia prezentovať? Čo nám priniesla Určite boli aj pozitíva, ale osobne vidím hlavne tie negatíva… ale poďme po poriadku: Môj bývalý spolužiak je z mesta, kde bola minimálne od roku 1969 tradícia výroby cukru. Stál tam v rámci ČSS(F)R a neskôr SR najmodernejší [...]

Ivan Korčok, prezidentské voľby, Mária Kolíková

Poslanci odvolali šéfov výborov Šipoša a Kolíkovú

27.06.2024 19:02

Návrhy na odvolanie podali koaliční poslanci. Oba návrhy podporilo 76 zo 79 hlasujúcich poslancov.

tibor gašpar

Novým podpredsedom Národnej rady SR bude Tibor Gašpar

27.06.2024 18:58

Post sa uvoľnil po odchode poslanca Blahu, ktorý sa funkcie vzdal po zvolení do Európskeho parlamentu.

internát, areál, Zobor

Dažďová smršť zatopila centrum mesta aj nemocnicu. Výťahy nefungovali, pacientov vynášali na poschodia ručne

27.06.2024 18:05

Mesto pod Zoborom ráta škody na státisíce eur. Novozámockú nemocnicu museli zatvoriť, operácie tam „stopli“. Hrozil jej dokonca energetický blackout.

SR nehoda zrážka autobus vlak mŕtvi NRX

Päť mŕtvych po tragickej nehode pri Nových Zámkoch. Náraz autobus roztrhol, rušeň zachvátili plamene

27.06.2024 17:56, aktualizované: 19:55

Nehoda sa stala v smere na Dvory nad Žitavou.