Založ si blog

O starostiach a “starostiach”.

 

Do kategórie  “starosti” radím dovolenku. Nie je to starosť, ale predvádzanie sa….  

Opantaní peniazmi, konzumom, máme  niektorí akosi v láske sa  predvádzať…

V rôznych anketách v tv či rozhlase o cenách v obchodoch tu odznieva kadečo, zosumarizovane povedané: človek má pocit z blížiacej sa pohromy, ktorá sa má na nás rútiť.

 “Starosť” prvá:

krúženie prstom nad mapou. A keď sa dozvie potencionálny dovolenkár, že jeho sused ide napríklad Do Chorvátska,  on (náš potencionálny dovolenkár) si vyberie väčšiu  exotiku, ktorou sa pre neho stane Turecko či Taliansko. “Nech to para tlačí,” pomyslí si .

“Starosť” druhá:

A hoci náš potencionálny dovolenkár čiastočne smrdí grošom, na dovolenku musí byť  a požičia si…

“Starosť” tretia:

Náš dovolenkár v snahe čo najviac sa predviesť sa pri návšteve  “cestovky” tvári dosť prieberčivo, až  nakoniec zúfalému predajcovi po skoro hodine, kde mu predkladá ponuky hádam z celého Turecka, kde “náš” dovolenkár chce ísť, “Vyskočí” ponuka, ktorá  ho konečne  osloví. Predajca si vydýchne, dovolenkár je spokojný! Síce je pár desiatok eur nad limitom, ktorý si na dovolenku stanovil.

Nevadí, požičia si….

 

Náš druhý dovolenkár má všetkých svätých pri sebe.

Neinklinoval k moru a k plážam plným ľudí… Má rád kľud a to dovolenkové povestné ticho.  Služby akej cestovky teda využije?

Do miestnosti 3×4 metrov štvorcových nalepíte na stenu fototapetu s motívom pláže a svietiaceho Slnka. Do vane napustíte letnú vodu, vode, pridáte soľ podľa svojej chuti, či chcete mať chuť mora obyčajného alebo toho Mŕtveho. Dáte sa do plaviek alebo na „naháča“, vleziete do vane, privriete pôžitkársky oči a oddáte sa sladkému ničnerobeniu. Pokiaľ ste milovníkom horúčav, dotvoríte si prípadnú vyššiu teplotu buď ohrievačom či horským slnkom. A úspora? Veľká! Podľa chuti navštíviť príslušnú dovolenkovú destináciu cca 1000€. A nejaké správy, opatrenia ohľadom nejakej blížiscej sa vírusovej “pohromy” vám nehrozia!!! Tak čo?

 

Ovládneme nebo, Slnko, dážď! !!

21.08.2024

Vrchnú náčelníčku Únie národov museli po kolapse previesť do nemocnice. Dozvedela sa totiž, že matička Zem má 29 sopiek, ktoré každý deň vypúšťajú so atmoaféry 120 OOO ton CO2.Rozbolela ju hlava. “Je to niečo nehorázne,” šeptala si s obkladom na čele, ležiac na nosidlách. Vedľa stojacemu tajomníkovi, stojacemu pred ňou v úctivom predklone pomedzi zuby zasyčala [...]

Ako sa odpútava pozornosť?

30.07.2024

Poniektorí predstavitelia strán “demokratickej” opozície v SR si, dovolím si tvrdiť, tento spôsob, osvojili veľmi dobre. Napríklad taký generál armády cínových vojačikov. Keby nebolo Smeru či rovno Fica, doslova a do písmena vyšumí nielen on ako šumienka. Pre úplnosť musím priznať, že nejaká – tá výhrada mňa ako občana voči “vládnym” poslancom by [...]

Lapá Karol IV. po dychu? (Malý bordel v počte pohlaví I. )

16.07.2024

Keď Karol IV zakladal svojou listinou v roku 1348 po ňom pomenovanú univerzitu v Prahe, určite netušil do akých absurdností sa svet dostane a čo za absurdity sa budú diať na pôde “jeho” univerzity. Prešlo pár storočí, až sme sa dostali do dnešných dní. Niektorí jedinci majú priam ukážkový chaos v počte pohlaví a kričia o dušu spasenú tej skupine, ktorá mala, [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.