Založ si blog

Vitaj panika, ako sa máš?

V  roku 2016 po zvolení Donalda Trumpa za prezidenta USA padali slová ľudí z rôznych oblastí spoločnosti, že sa vysťahujú. Exodus sa nekonal, USA sa zmieta v iných problémoch.

Na Slovensku sme po parlamentných voľbách v roku 2023 boli tiež svedkami “zajačích úmyslov”, keď nás tu v rôznych spotoch strašii, že 1. októbra 2023 nevyjde Slnko.To, čuduj sa svete, vyšlo a život išiel ďalej…  Nikoho nevyháňam, ale jediný, kto svoje slovo o emigrácii dodržal je Arpád Šoltész. Bol tu relatívny kľud….

 

Nehovoríme stále spolu

Až do mája 2024, keď sfanatizovaný pošahanec zdvihol v Handlovej proti jednému z ústavných činiteľov zbraň …. A Slovensko si môže do histórie napísať okrem hromadnej popravy gangu z roku 1999 aj pokus o vraždu predsedu vlády. Osobne verzii (akýmkoľvek  úvahám)o atentátnikovi – samotárovi  neverím….

Vraj nám tu ktosi ohrozuje slobodu slova. Redaktor komerčnej televízie ide cez čiaru a v živom vysielaní hovorí svoje názory… Politické diskusie nejakých 15 rokov nesledujem. Je to od doby, keď Jozef Prokeš ako podpredseda vlády SR v živom vysielaní politickej diskusie s kľudom Angličana vstal,odopol si mikrofón a s kľudným krokom opustil štúdio.

Paradoxne vtedy som zistil, že sledovať tieto diskusie je strata času – nič mi neprinesú a minimálne by mi pokazili nedeľu…  V “obraze” som ostal, pozrel som si krátke videá s najzaujímavejšími výňatkami z týchto diskusií.

Pandémia mozgu v rokoch 2020-2022 nás “naučila” nehovoriť spolu. A ak aj  hovoríme, (skoro) každý si chce presadiť “svoju” pravdu. Kompromis nemožný, “semienko” nevraživosti zasiate.

Radový občan odvodzuje svoje konanie od ním volených zástupcov. Keď jeden z týchto je schopný pri svojom vystúpení použiť behom dvoch minút  na svojich  názorových oponentov asi 10- krát slová “fašisti, ho.ná”, čo  potom radový človek?  Ale nehovorili sme spolu, nehovorili sme si svoje názory.

Celá “hra” v pandémii mozgu rokov 2020-2022 bola o  zasiatí nevraživosti a rozdelení ľudí…

 Panika, ahoj!

Už  niekoľko rokov si kladiem otázku, či máme v SR umelcov.  (Máme na Slovensku umelcov? („len“ názor aj na jeden list) – život – Blog – Pravda )     Takých, o ktorých by sme mohli povedať, že sú to umelci s veľkým “U”.

Skôr mám pocit, že sa zmenili na propagandistov a šíriteľov akýchsi poplašných správ o vraj ohrozovaní niečoho. V tomto prípade paniky… Povieme panike  : “ VITAJ?.                                                                                                                       

 

A na  záver jedno meme z archívu, ktoré dobre  porovnáva ČO sa od roku 1989 zmenilo!!!

Ako sa odpútava pozornosť?

19.06.2024

Naliehavých otázok máme na Slovensku na riešenie dosť… A ono sa zrejme pre “niekoho” zíde, keď sa troška presmeruje pozornosť, zvýši sa polarizácia spoločnosti, “brnkne” sa na city…. Od volieb v 2023. tu počuť len škrípanie zubov opozície, kadejaké moralizovanie a strašenie priam apokalypsou či už vnútornou, alebo z východu od [...]

Dve desaťročia sme v únii: máme dôvod na oslavu?

28.05.2024

Smiať sa či plakať? Posledných desať rokov hľadám odpoveď na otázku:”Aké hodnoty má únia prezentovať? Čo nám priniesla Určite boli aj pozitíva, ale osobne vidím hlavne tie negatíva… ale poďme po poriadku: Môj bývalý spolužiak je z mesta, kde bola minimálne od roku 1969 tradícia výroby cukru. Stál tam v rámci ČSS(F)R a neskôr SR najmodernejší [...]

Hrdosť každým dúškom?

27.05.2024

V roku 2019 prišla Európska komisia so zoznamom výrobkov z plastu, ktoré zaradila na zoznam minimálne výrobkov, ktorých pravidlá fungovania sa musia zmeniť a maximálne, s ktorými sa rozlúčime…. Jedným z výrobkov v prvej skupine sú vrchnáky z plastových fliaš. Tie majú byť po novom pripevnené neoddeliteľne k fľaši. V roku 2024 sa fungovanie Európskej [...]

blesk, búrka, blesky, počasie

Pozor na vietor a prudký dážď. Meteorológovia varujú pred búrkami

21.06.2024 22:00

Na území celého Slovenska hrozia v piatok večer aj v sobotu búrky.

Medveď hnedý

Útoky medveďov na človeka v Japonsku sa množia. Ďalšou obeťou je stavebný robotník

21.06.2024 20:41

Medveď pravdepodobne zabil stavebného robotníka (58) v Japonsku. Muža našli v lese v prefektúre Nagano s rozsiahlymi poraneniami hlavy a chrbta.

vojna na Ukrajine, hroby, Charkov

NYT: Veľa mužov na Ukrajine sa skrýva. Obávajú sa, že ich nevycvičených pošlú na smrť

21.06.2024 18:35

Na Ukrajine žije mnoho mužov, ktorí sa skrývajú. Majú strach z odvodov do armády na obranu krajiny proti ruskej invázii. S niekoľkými z nich hovoril denník The New York Times (NYT).

Viktor Orbán

Nemecko už podľa Orbána 'nevonia a nevyzerá rovnako', zmenilo sa na multikultúrny svet

21.06.2024 18:21

Maďarský premiér Orbán počas návštevy Berlína povedal, že Nemecko sa v dôsledku migrácie zmenilo na "pestrofarebný, multikultúrny svet".