Založ si blog

Hrdosť každým dúškom?

V roku 2019 prišla Európska komisia so zoznamom výrobkov z plastu, ktoré zaradila na zoznam minimálne  výrobkov, ktorých  pravidlá fungovania sa musia  zmeniť a maximálne, s ktorými sa rozlúčime….  Jedným z výrobkov v prvej skupine sú vrchnáky z plastových fliaš. Tie  majú byť po novom pripevnené  neoddeliteľne k fľaši.

V roku 2024 sa fungovanie Európskej únie (EÚ)dostáva do krízy, pričom z viacerých strán sa ozývajú hlasy, podľa ktorých EÚ čelí nie výzvam, ale riešeniu problémov, ktoré vyvolala.

Z prostredia EK sme do agentúry JPP dostali vizuál návrhu na kampaň, ktorá má pred eurovoľbami  v roku 2024 viesť k zvýšeniu povedomia a hrdosti na EÚ. Podľa zdroja z prostredia Európskej  komisie (EK), ktorý nám pod prísľubom zachovania anonymity prezradil, že v “reklamne pred eurovoľbami bude hrať hlavnú úlohu práve vrchnák pripevnený k fľaši.” Je to podľa tohto zdroja dané aj faktom, že po odpití si z fľaše sa okrem dobrého pocitu z konzumovaného nápoja dostaví aj hrdosť na EÚ. Na zvedavú´otázku reportéra našej agentúry:”AKO sa táto hrdosť má dostaviť?” nám náš zdroj so smiechom odpovedal:”  Pripevnený vrchnák pri odpíjaní z fľaše vyvinie tlak na nos, ktorý sa stlačí a  nadvihne. Človek si ani neuvedomí a každým odpittím si sa mu stlačením nadvihne nos a tým podvedome prejaví hrdosť na úniu…”

foto: archív

Ako sa odpútava pozornosť?

19.06.2024

Naliehavých otázok máme na Slovensku na riešenie dosť… A ono sa zrejme pre “niekoho” zíde, keď sa troška presmeruje pozornosť, zvýši sa polarizácia spoločnosti, “brnkne” sa na city…. Od volieb v 2023. tu počuť len škrípanie zubov opozície, kadejaké moralizovanie a strašenie priam apokalypsou či už vnútornou, alebo z východu od [...]

Vitaj panika, ako sa máš?

07.06.2024

V roku 2016 po zvolení Donalda Trumpa za prezidenta USA padali slová ľudí z rôznych oblastí spoločnosti, že sa vysťahujú. Exodus sa nekonal, USA sa zmieta v iných problémoch. Na Slovensku sme po parlamentných voľbách v roku 2023 boli tiež svedkami “zajačích úmyslov”, keď nás tu v rôznych spotoch strašii, že 1. októbra 2023 nevyjde Slnko.To, čuduj sa svete, vyšlo a [...]

Dve desaťročia sme v únii: máme dôvod na oslavu?

28.05.2024

Smiať sa či plakať? Posledných desať rokov hľadám odpoveď na otázku:”Aké hodnoty má únia prezentovať? Čo nám priniesla Určite boli aj pozitíva, ale osobne vidím hlavne tie negatíva… ale poďme po poriadku: Môj bývalý spolužiak je z mesta, kde bola minimálne od roku 1969 tradícia výroby cukru. Stál tam v rámci ČSS(F)R a neskôr SR najmodernejší [...]

Medveď hnedý

Útoky medveďov na človeka v Japonsku sa množia. Ďalšou obeťou je stavebný robotník

21.06.2024 20:41

Medveď pravdepodobne zabil stavebného robotníka (58) v Japonsku. Muža našli v lese v prefektúre Nagano s rozsiahlymi poraneniami hlavy a chrbta.

vojna na Ukrajine, hroby, Charkov

NYT: Veľa mužov na Ukrajine sa skrýva. Obávajú sa, že ich nevycvičených pošlú na smrť

21.06.2024 18:35

Na Ukrajine žije mnoho mužov, ktorí sa skrývajú. Majú strach z odvodov do armády na obranu krajiny proti ruskej invázii. S niekoľkými z nich hovoril denník The New York Times (NYT).

Viktor Orbán

Nemecko už podľa Orbána 'nevonia a nevyzerá rovnako', zmenilo sa na multikultúrny svet

21.06.2024 18:21

Maďarský premiér Orbán počas návštevy Berlína povedal, že Nemecko sa v dôsledku migrácie zmenilo na "pestrofarebný, multikultúrny svet".

parlament, nrsr, NR SR,

Voľby by v júni vyhral Smer tesne pred Progresívnym Slovenskom

21.06.2024 17:29

Do parlamentu by sa dostalo sedem politických subjektov.