Založ si blog

Maléry jedného kandidáta (Ako sa správne drží taška? )

Máme kandidátov. Známych, menej známych… Ale čo je najzábavnejšie, z niektorých bývalých politikov sa nám zrejme stávajú „kajúcnici“ a rozprávajú o tom, ako to v slovenskej politike v minulosti chodilo.

O pár dní sú voľby prezidenta. Osobne sa na ne dívam cez prsty,  ten „môj“ kandidát má malú šancu. Ale, ako by povedal optimista, šanca tam stále je…

 Z desiatky kandidátov sú ako kohúti prví dvaja. Druhý v poradí sa rád nálepkuje prívlastkom „demokratický a občiansky.“ Vraj „občiansky kandidát,“ ktorý  navštevuje protivládne protesty a „chce byť prezident všetkých občanov.“ Smiať sa, plakať? Nie, neostane nič iné len si nad týmto výrokom „kandidáta“ poklepkať po čele…

Ako sa „dodržiava“ zákon

V minulosti (2020-2022) sme tu mali viac výsmechom (vy)volených(napríklad Výsmech (vy)volených na kvadrát (Je špajza naozaj prázdna? ) – život – Blog – Pravda) V roku 2024 sa nám rozplývajú blahom, aké by to bolo super, keby práve oni  vládli. Podľa mojej mienky bude Slovensko na svojom čele potrebovať osobu rozvážnu, právne „podkutú,“ ktorá mala počas rokov pandémoie mozgu NEMENNÝ postoj k situácii a „opatreniam,“ ktoré sme na Slovensku mali….      (  Ako kope umierajúci kôň? (Všetci prezidenti naši) – život – Blog – Pravda )     Nemyslite si, že som nekritickým obdivovateľom jednej strany, ale zaráža ma, keď (vraj) občiansky kandidát Ivan Korčok, ktorý  bol prítomný aj na protestoch, si z dodržiavania zákona robí…  minimálne dobrý deň…

Najprv je potrebné uviesť, že sa zákon strikne dodržiava a potom?

Podľa § 151 ods. 2  tzv. školského zákona (https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2008/245/20080901.html) sa v školách  a v školských zariadeniach  zakazuje činnosť poliktických strán a politických hnutí a ich propagácia. Týmto paragrafom Ministerstvo školstva SR reagovalo na stretnutier kandidáta Ivana Korčoka so študentmi gymnázia v Snine   (https://ereport.sk/korcok-na-hulvata-porusuje-zako/)

foto: ereport

Diskusia? Míting? Stretnutie?

Nazvite si to ako chcete, avšak na pôde školy to nemá skutočne čo robiť…!

 

33 malérov kandidáta  Korčoka

V slovenskej politike sa už stalo akýmsi pravdilom, že každý vie na každého  niečo. Portál (https://cz24.news/33-faktov-o-extra-nebezpecnom-hadovi-kandidatovi-na-prezidenta-sr/?fbclid=IwAR0tLt m91528SjCve78oOSjxlLxCV5OhJ1fGtEcuuSiZxVxsOHRUdEeYeo), konrétne zahraničnopolitický expert Marián Ďuriš zostavil a uverejnil  na svojom  účte na sociálne sieti  Telegram 33 faktov o exministrovi zahraničných vecí SR Ivanovi Korčokovi. „Aj vzhľadom na uvedené skutočnosti materiál uverejnený na sociálnej sieti Telegram uverejňujeme v plnom znení:“ (uvádza portál)

 Podľa mojej mienky je najhlavnejším hriechom jeho podpora odovzdania S-300 na Ukrajinu, čím bola oslabená obranyschopnosť Slovenska, podobne aj  zaslanie MiGov ako chcel Biely dom.

  1. Podporoval odovzdanie S-300 na Ukrajinu, čím oslabil obranyschopnosť SR
  2. Podporoval odovzdanie Migov Ukrajine
  3. Obhajoval zásah USA v Iraku aj bez rezolúcie OSN.
  4. Živil z našich daní mimovládky a projekty ako Globsec.
  5. Povedal, že Matovičova koalícia mala „využiť túto krajinu“, keď bola ústavná väčšina.
  6. Vraj v zahraničnej politike nikdy nezaváhal.
  7. Vyhlásil, že Hegerova vláda dosiahla „veľké výsledky“. Aké to boli, nepovedal.
  8. Odmietal predčasné voľby, ktoré vtedy chcela väčšina Slovákov.
  9. Loboval za dohodu DCA, ale podpis prenechal ministrovi obrany, hoci za druhú stranu podpisoval minister zahraničia. Prečo, keď bola dohoda vraj tak skvelá?
  10. Ľudí, ktorí mali iný pohľad na DCA, vidí ako extrém a radikálov.
  11. A občanov, ktorí nechcú amerických vojakov na Slovensku, označil za zmätených.
  12. Stiahnutie z postu veľvyslanca v USA domov na ministra Matovičovej vlády mal najprv odmietnuť. Údajne ho presvedčila vidina kandidatúry do paláca.
  13. Rýchlostný rekord spravili archívy, ktoré odmietli správy o spolupráci s ŠtB. Samozrejme, každý verí, že za pár hodín preskúmali milióny spisov, vrátane spisov dávno zmiznutých.
  14. Pri spomienke na SNP a uctení si padlých mu prekážalo „podávanie rúk“ s ruským veľvyslancom, lebo jeho štát vedie operáciu na území iného štátu. Podľa tejto logiky si teda ako slovenský veľvyslanec v USA, dva roky s nikým ruku nepodal. Alebo podal?
  15. Označil za absurdné, žeby niekto na Slovensku nechcel jednotky NATO.
  16. Navrhoval zrušiť vízový režim pre ruských občanov bez rozdielu.
  17. Povedal, že sa treba „vysporiadať“ s odmietavým názorom Slovákov na prijímanie migrantov.
  18. Vyhlásil, že Brusel nám nechce poslať migrantov, čo je vo svetle Nového paktu dosť tragikomické vyjadrenie.
  19. Podporuje dúhové partnerstvá. Mimochodom, v ten deň mu vyjadrilo podporu KDH.
  20. Podporuje ho aj PS, SaS, Demokrati, Piráti, palác, mainstream a tretí sektor.
  21. Chce dávať „viac kompetencií Únii“, vrátane obrany.
  22. Zrejme nepovie nie WHO, lebo do Bruselu chcel dávať kompetencie aj v oblasti zdravotníctva a pandemického manažmentu.
  23. Slovensko podľa neho nepotrebuje v Únii právo veta.
  24. Rozbíjal V4 hrubými výrokmi voči tým, ktorí nekonali podľa predstáv Bieleho domu a Európskej komisie.
  25. Podporoval vydieranie konzervatívnych vlád vo V4 blokáciou eurofondov.
  26. Hoci sú sankcie neúčinné a pre Slovensko nevýhodné, označil ich za povinnú odpoveď.
  27. Vyzval na odpojenie sa od ruského plynu s tým, že Slováci si vraj musia utiahnuť opasky a „podieľať sa na kríze.“
  28. Ako prvý sa inšpiroval stanoviskom Bieleho domu, že venezuelský prezident nie je zvolený Maduro, ale opozičník Guaidó.
  29. Rovnaký postup použil pri Bielorusku a na GLOBSECu vyzdvihol Svetlanu Cichanovskú.
  30. A 700 tisíc zo štátneho poslal bieloruskej opozícii. Nemohol ich poslať napr. našim krajanom vo Vojvodine, ktorí sa stále držia slovenských koreňov?
  31. Všetko začína dávať zmysel, keď označil M.Albrightovú za „láskavú obrankyňu demokracie“? Tú, kvôli ktorej padali prvé bomby na Juhosláviu, aj na Slovákov v meste Sombor.
  32. A Nikoho neprekvapuje, že mu robia poradcov dzurindovské kádre, ktoré prelety amerických bombardérov schvaľovali.
  33. No vedel sa prispôsobiť každej vláde. Pri porovnaní 90. rokov, cez milénium až po súčasnosť je chameleón dosť veľkorysý termín.

 

Ako sa správne drží taška?

Som presvedčený, že by bol Ivan Korčok najradšej, keby sa táto téma nezačínala. Nebudem ju teda začínať, ale  nahradím slova memečkom  o pôsobení tohto  kandidáta  z archívu… Verím, že niečo  z tohto aj textu  ovplyvní vašu voľbu…                   

meme:archív

Ako zvíťaziť nad „modernosťou“?

19.03.2024

Vraj sme moderní. Máme rôzne technické výdobytky (výdobytky?), pomaly ani nemusíme vyjsť z domu, aj ten nákup nám dovezú…. Pokiaľ sa ale rozhodnete nakupovať po starom, čo je tiež zábava, tak idete do potravín osobne. Tmolíte sa medzi regálmi, v predajni znie pomalá muzika a pokiaľ nemáte zoznam, nakúpite aj čo by ste nechceli. Pri pokladni dlhý rad, tak [...]

Tri veľké pukliny v štáte

12.03.2024

Puklina právna: Najmä od volieb 2023 tu počúvama slová o nejakom „ohrozovaní“ právneho štátu. Dovoľte mi teda otázku: Čo sme tu mali do volieb 2023? Kde boli podobné hlasy, keď na Slovensku určovali život doslova miestodržiteľské vyhlášky bývalého hlavného hygienika? A na internete sa objavili aj štúdie v podobe oznamov, že Slovensko má byť nejakou [...]

Ako kope umierajúci kôň? (Všetci prezidenti naši)

31.01.2024

Naši? Už dávnejšie som na margo otázky prezidenta uviedol knihu „Kandidát“ od autorskej dvojice Michal Havran a Maroš Hečko… Ponechajme teraz stranou kontroverzie, ktoré prináša jeden zo spoluautorov. Kniha ponúka niekoľko otázok a aj odpovedí. Prvou z nich môže byť odpoveď na otázku ako sa neznámy kandidát dostane do kresla prezidenta republiky. [...]

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Nemecký poslanec AfD Bystroň se ohradil proti článku Der Spiegelu o ‘ruských’ balíčkoch

27.04.2024 10:10

Poslanec Alternatívy pre Nemecko (AfD) Peter Bystroň sa ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatkov od proruskej siete prijímal balíčky.

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?