Založ si blog

„Lepia“ sa hoaxy?

 

Mali sme tu reklamu, podľa ktorej si treba dávať bacha na nekjaké „hoaxy“, ktoré sa vraj majú na človeka prilepiť. Nebudete mi veriť, na mňa sa nelepia! Prečo? Pri (termínom IT vyjadrené v terabajtoch) informáciách, sa snažím si zachovať otvorenú myseľ a brať nejakú informáciu nie hneď ako hoax, zjednosušene blbosť,  ale akože tá informácia existuje a počul som o nej. Dá sa povedať, že do určitej miery „skúškou správnosti“ takéhoto postoja bola info, ktorá kolovala aj sociálnymi sieťami cca.v roku 2015 či 2016 a hovorila o liste zo strany Európskej komisie (EK)vláde ČR, v ktorom Ek žiadala, aby sa Karlov most v Prahe premenoval na most Václava Havla. Poviete si:“BLBOSŤ:“ Avšak pri chuti EK na kafranie sa do života človeka, to nie je nepravdepodobné. Hoax? Nie, len na prvý pohľad správa, ktorá znie svojim obsahom absurdne, ale nie nerealisticky….

Ako sa „ blbosť“stáva faktom?

Veľmi jednoducho! V závere minulého roka som aj rozmýšľal, že si podám inzerát na nejaké čerstvé hoaxy, keďže to čo bolo za hoaxy vydávané sa stalo skutočnosťou.

„Hoax“ č.1:

Všeobecné  čipovanie:

Verejnoprávna STV v roku 2019 prišla na túto tému s reportážou, podľa ktorej  niektorí zamestnávatelia vo Švédsku  dávajú čipovanie ako benefit svojim zamestnancom, ktorí nemusia nosiť vstupnú kartu a priložením ruky s čipom k čítačke sa dvere otvoria. Čip je pokrytý biokompatibilným materiálom, ktoré ľudské telo časom neznehodnotí.

Ako už bolo uvedené tak čip slúži na vstup, zábavu prostredníctvom sociálnych sietí.Môže svojmu užívateľovi pomôcť v stave  zdravotnej núdze. Podľa slov Hannesa Sjoblada, spoluzakladateľa DSRuptive Augmentation Agency   bude „možné implantáty použiť na zdravotné  záznamy. “Skúsme si poľa jeho slov predstaviť, že čip  bude slúžiť aj ako komplexné monitorovanie zdravotného stavu pod kožou.“   Keďže  je vo mne, že sledujem AJ tých, ktorých sa snažia umlčať, prinášam link (https://zemavek.sk/video-rtvs-znova-propaguje-cipovanie-ludi)na túto reportáž z „konšpiračného“ mesačníka Zem&vek, nakoľko na webe RTVS ani na stránke youtube.com už táto reportáž NIE JE!!! Prečo, môžeme len hádať. Pre pochybovačov môžem len uviesť, že to výmysel nie je a autor blogu spomínanú reportáž v STV skutočne videl..

„Hoax“č.2:

Čip v mozgu? Donedávna vďačné sústo pre milovníkov „názorovej  čistoty,“ ktorí každého kto vyslovil (nadľahčene povedané) myšlienku o tom, že môže prísť aj k tomu, bol z ich strany slovne „kameňovaný“ a označený za totálneho… V jednom rozhovore sa jpotentát WEF vyslovil, že do roku 2026  „bude s čipom v mozgu chodiť každý človek na zemeguli.“ A tak ľudia vo svojej „dokonalosti“ ľahostajne prijali správu, že „spoločnosť Elona Muska Neuralink, zameraná na vývoj rozhrania medzi ľudským mozgom a počítačmi,“ začala hľadať dobrovoľníkov na svoj prvý test na ľuďoch. Zariadenie tenšie ako vlas chcú ľuďom implantovať do mozgu (https://fontech.startitup.sk/muskov-neuralink-zacne-implantovat-cipy-do-ludskeho-mozgu/)

V tomto  roku prišli médiá s informáciou, podľa ktorej sa Muskovi zámer  vydaril a na svete máme prvého človeka, ktorý v mozgu implantát má…  (https://zive.aktuality.sk/clanok/9pCH9X1/spojili-ludsky-mozog-s-pocitacom-muskov-start-up-neuralink-implantoval-mozgovy-cip-prvemu-cloveku/ )

„Hoax“ č. 3

Mali sme spolu hovoriť, ale sme nehovorili. Jednými je „vakcína“ proti c19 vydávaná za spáru, inými za zatratenie. Vzhľadom na skutočnosť, že téma očkovania proti c19 je skutočne rozsiahla, uvediem „len“ link na zdravotné skúsenosti s touto „vakcínou.“  ( https://www.svedomi-naroda.cz/teckovane-pribehy/  )  Ponechávam bez komentára. Pevne verím, že názor si  na témui očkovania proti c19 dokážete urobiť sami…

Máte ďalšie „hoaxy,“ ktoré sa stali medzičasom faktom? Sem s nimi!!! Čas na podanie inzerátu z úvodu článku je stále aktuálny……

 

Lapá Karol IV. po dychu? (Malý bordel v počte pohlaví I. )

16.07.2024

Keď Karol IV zakladal svojou listinou v roku 1348 po ňom pomenovanú univerzitu v Prahe, určite netušil do akých absurdností sa svet dostane a čo za absurdity sa budú diať na pôde “jeho” univerzity. Prešlo pár storočí, až sme sa dostali do dnešných dní. Niektorí jedinci majú priam ukážkový chaos v počte pohlaví a kričia o dušu spasenú tej skupine, ktorá mala, [...]

O starostiach a “starostiach”.

14.07.2024

Do kategórie “starosti” radím dovolenku. Nie je to starosť, ale predvádzanie sa…. Opantaní peniazmi, konzumom, máme niektorí akosi v láske sa predvádzať… V rôznych anketách v tv či rozhlase o cenách v obchodoch tu odznieva kadečo, zosumarizovane povedané: človek má pocit z blížiacej sa pohromy, ktorá sa má na nás rútiť. “Starosť” [...]

Hlavné motto – žobri?

27.06.2024

K výročiu novembra 1989 chýba síce pár mesiacov, avšak reportérom investigatívneho oddelenia agentúry JPP (jedna pani povedala) sa už teraz podarilo získať zatiaľ predbežné návrhy pamätnej mince k udalostiam 17.11.1989. Predloha vychádza podľa autora predbežného grafického návhu mince z námetu použitého na korunovej československej minci – kľačiacej ženy s [...]

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.