Založ si blog

Ako duch ostáva aj naďalej vymysleným duchom

Konflikt na Ukrajine odkryl (odkrýva?) niekoľko rovín :ľudskú, ako človek reaguje na správy z miesta konfliktu a samotné správy (ich vyváženosť).

Joseph by mal radosť

Minister propagandy Joseph Goebbels by mal určite radosť zo svojich nasledovníkov, ktorí prinášajú  správy z miesta konfliktu. Potiaľ by to bolo v poriadku. V poriadku to ale nie je, keď po sledovaní „oficiálnych“ správ človek nadobudne dojem, že sa jedná o propagandu v prospech „niekoho“ a aj návod ako „správne“ nenávidieť  druhú stranu konfliktu aj v situácii, keď už niekoľko rokov bežia „neoficiálne“ správy o zálusku niektorých „demokratických“ štátov na Rusko, respektíve hlavne na jeho nerastné bohatstvo . Viackrát odzneli  na „neoficiálnych“ fórach myšlienky, podľa ktorých si sankciechtivé štáty vcelku úspešne pília konár pod zadkom a viac ši  menej úspešne  likvidujú svoju ekonomiku.

Ďalším nepopierateľným faktom je aj to, že sa CENZÚROU (pardon blokovaním) podarilo vládam odstaviť názorovo nepohodlné internetové spravodajské servery…Fakt, že tým sloboda prijímať informácie dostáva na frak, zrejme  nikoho z kompetentných netrápi. Ešteže sa nezabudlo na obete Majdanu…(Myslené ironicky!!!)

Ako  sa hasí oheň benzínom?

Tento návod nám dáva vláda SR, ktorá ukazuje ramená a posiela vojenskú pomoc. Priznám sa, že ma osobne v tejto rovine nezaujíma,  či to robia iné   štáty!!!  Podľa medializovaných informácií vojenskú pomoc neposkytuje Maďarsko… Otázka je :PREČO? Odpoveď je podľa mňa veľmi jednoduchá: LEBO majú rozum!!! Aj keď je Maďarsko „kapánek“ väčšie ako SR,  tamojší politici majú rozum a nenapínajú svaly, aby si do Ruska čo najviac  kopli. A nehasia oheň benzínom!!!

Ratlíkovo, len aby sme v hanbe neostali!

My v tej hanbe už sme! Podobne ako sme sa „vďaka“ vládnym činovníkom stali  vcelku dobrým terčom pre delá. A tak náš (žiaľ) generál armády cínových vojačikov (minister obrany) zrejme premeni darovaním systému l s300 na Ukrajinu, na kopu šrotu, ale budeme mať nové, toť, nejaké Patrioty a „spojenci“ nás budú ochraňovať! Spí sa vám lepšie? Mne nie! Minimálne preto, lebo  presakujú hlasy, že za jedna takáto batéria vyjde „prázdu špajzu“ na skoro 1,5 mld. €….

„Duch Kyjeva“ – mýty a legendy konfliktu

Prepáčte mi dávku sarkazmu, ale v tomto konflikte medzi Ruskom a Ukrajinou by si minister propagandy Goebbels prišiel skutočne na svoje. Prečo? Informácie, ktoré o tomto konflikte dostávame sa inak nedajú nazvať ako propaganda v prospech „niekoho“ a proti „niekomu“. V situácii, keď boli umlčané portály, ktoré si „dovoľujú“ nezdieľať libtariánske nadšenie, je to podobné ako s C19. A prijímať správy z „médií, ktoré dva roky cvičili človeka ako sa „správne“ báť a „chrániť“, sa mi osobne nechce !!!!  Ako „správny „ konflikt mal aj tento svoj mýtus.  Vytvorili si ho na Ukrajin, ktorá nedávno priznala, že ich pilot „Duch Kyjeva“ je mýtus. Na sociálnych sieťach bol „Duch Kyjeva“ vojenským hrdinom, pilotom stíhačky, ktorý údajne zostrelil niekoľko ruských lietadiel. Príbehy o ňom začali vznikať po vpáde Ruska na Ukrajinu a šírili sa celé mesiace, podporované oficiálnymi ukrajinskými účtami na sociálnych sieťach.. Ukrajinská armáda ale potvrdila, že legendárny pilot je mýtus. TASR správu prevzala od agentúry AP…

„Duch Kyjeva je legenda o superhrdinovi, postava, ktorú vytvorili Ukrajinci!“ uviedlo velenie ukrajinského letectva na Facebooku v ukrajinčine.

Vyhlásenie prišlo po tom, čo viaceré ssmédiá nesprávne identifikovali pilota ako majora Stepana Tarabalku. Ukrajinské letectvo v apríli informovalo, že Tarabalka bol skutočným pilotom, ktorý zahynul 13. marca v boji a posmrtne mu bol udelený titul Hrdina Ukrajiny. Ale nebol to Duch Kyjeva, uviedlo letectvo v sobotňajšom stanovisku.

„Duch Kyjeva je živý a stelesňuje kolektívneho ducha vysoko kvalifikovaných pilotov brigády taktického letectva, ktorí úspešne bránia Kyjev a okolie,“ dodalo ukrajinské letectvo v samostatnom príspevku na Twitteri.

Legenda sa objavila len deň po tom, čo Rusko 24. februára vojensky napadlo Ukrajinu. Používatelia sociálnych sietí vtedy začali bez dôkazov šíriť tvrdenia o anonymnom stíhacom pilotovi, ktorý bez pomoci zostrelil viacero ruských lietadiel.

Na sociálnych sieťach kolovali mémy, nesúvisiace fotografie a dokonca aj zábery z videohry z leteckého simulátora, ktoré tvrdili, že zobrazujú Ducha Kyjeva v boji, píše AP.

Bývalý ukrajinský prezident Petro Porošenko 25. februára na Twitteri zverejnil fotografiu, ktorú ukrajinské ministerstvo obrany zdieľalo pred tromi rokmi, nepravdivo tvrdiac, že zobrazuje Kyjevského ducha, ktorý zostrelil šiestich ruských pilotov.

Tú istú starú fotografiu zdieľala na Telegrame aj Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU), ktorá zase tvrdila, že pilot zostrelil desať okupačných lietadiel.

V čase, keď spravodajské médiá vrátane britských novín The Times v piatok nesprávne označili za pilota Tarabalku, sa písalo už o 40 zostrelených ruských lietadlách. The Times neskôr aktualizovali svoj článok s najnovším vyjadrením ukrajinských vzdušných síl, všíma si Agentúra AP.

Ako mravec „Vodka“ napína svaly – život – Blog – Pravda

Žijeme ešte v Slovenskej republike? – život – Blog – Pravda

Štváčske týždne v skratke – život – Blog – Pravda

Pozor, agenti číhajú na každom kroku! – život – Blog – Pravda

Pomrzneme v mene „demokracie“? – život – Blog – Pravda

Ako sa písmenká „Z“ a „V do ohrozenia dostali – život – Blog – Pravda

Ako sa maľuje na chrbát terč (Z denníka generála ) – život – Blog – Pravda

Zaviedli sme (opäť? ) apartheid? (Budeme nosiť hviezdu VI) – život – Blog – Pravda

Maléry jedného kandidáta (Ako sa správne drží taška? )

20.03.2024

Máme kandidátov. Známych, menej známych… Ale čo je najzábavnejšie, z niektorých bývalých politikov sa nám zrejme stávajú „kajúcnici“ a rozprávajú o tom, ako to v slovenskej politike v minulosti chodilo. O pár dní sú voľby prezidenta. Osobne sa na ne dívam cez prsty, ten „môj“ kandidát má malú šancu. Ale, ako by povedal optimista, šanca tam stále [...]

Ako zvíťaziť nad „modernosťou“?

19.03.2024

Vraj sme moderní. Máme rôzne technické výdobytky (výdobytky?), pomaly ani nemusíme vyjsť z domu, aj ten nákup nám dovezú…. Pokiaľ sa ale rozhodnete nakupovať po starom, čo je tiež zábava, tak idete do potravín osobne. Tmolíte sa medzi regálmi, v predajni znie pomalá muzika a pokiaľ nemáte zoznam, nakúpite aj čo by ste nechceli. Pri pokladni dlhý rad, tak [...]

Tri veľké pukliny v štáte

12.03.2024

Puklina právna: Najmä od volieb 2023 tu počúvama slová o nejakom „ohrozovaní“ právneho štátu. Dovoľte mi teda otázku: Čo sme tu mali do volieb 2023? Kde boli podobné hlasy, keď na Slovensku určovali život doslova miestodržiteľské vyhlášky bývalého hlavného hygienika? A na internete sa objavili aj štúdie v podobe oznamov, že Slovensko má byť nejakou [...]

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.