Založ si blog

Štváčske týždne v skratke

 

 

Stalo sa na Slovensku už akýmsi „národným športom“ priievanie oleja do ohníka,  vysmievanie sa občanovi – voličovi (čo možno najhlasnejšie) .  Olej do  ohňa  – ten prilievajú s usilovnosťou zväzáka najmä  niektoré  médiá, ktorých mašinéria tu priam bubnuje, rozsieva strach, pocit ohrozenia.  Áno, tipujete správne, že ide o vzťah Ruska a Ukrajiny. Štváčske tam-tamy bubnujú, napätie a strach zvyšujú. Rusom sa vyčíta anexia Krymu. Ukradli ho Ukrajincom? Nie! Ukradli ho Tatárom!   Krym obývali Tatári, ktorí tvorili veľkú časť armády mongolských  Džingischánovych hôrd. Ich obrovský štát ktorý trval od 13. – 15. storočia sa volal Zlatá Horda. Neskôr sa rozpadol na niekoľko menších chanátov. Od 15.storočia bol Krymský chanát vazalom Otomanskej ríše, teda Turecka. Viac na:( Rusko dobylo Krym v r. 1783, a nie v r. 2014. | » Print Domino Svetík | Blog – Pravda )   A v roku 2014? Ukrjajincom? Nie! Američanom! (viac na   Rusové nevzali Krym Ukrajincům, ale Američanům, míní ukrajinská exposlankyně – iDNES.cz). S ľútosťou musím skonštatovať,  že z internetu sú postupne sťahované veci, ktoré by vedeli doložiť rôzne tvrdenia a nálepkujú sa pre „niekoho“ pohodlným výrazom „FAKE“ či „dezinformácia“..

Chyba súdruhov zo  CIA?

Hodinky tikajú a Joe vystúpil s „bombovou“ informáciou, kedy Rusko zaútočí na Ukrajinu.  Vyňuchali to vraj USA tajné služby, tak je to fakt, o ktorom sa nediskutuje!  Jeden mainstreamový denník v SR (chválabohu nie mienkotvorný) si vycapil na titulku „VOJNA“. Nie je toto dezinformácia? Nie je to šírenie poplašných správ?  Podľa našich „kovaných demokratov“asi nie! Len Rusko rozdráždiť, vyprovokovať, asi podľa príslovia:Každých sto rokov sa svet spojí proti Rusku, aby dostal po pysku a bol opäť na sto rokov pokoj… Ale otákou je, či po vyprovokovaní Maca(Ruska) budeme môcť o nejakom svete ešte môcť hovoriť…

Ako sa  pácha zrada?

V slovenskom ponímaní zrejme dosť jednoducho!    (Ako sa pácha zrada? – život – Blog – Pravda  a    Ako sa pácha zrada l? – život – Blog -)
Pravda
    Nechám sa zvoliť za ústavného činiteľa (stanem sa  ako poslanec súčasťou vládnej koalície), každý mesiac mi cinke  na účet päť tisíc € a nejaké drobné, vypnem mozog, budem podľa  pokynov hlasovať a hlavne: NEBUDEM ako poslanec vytŕčať z radu!!! A mám na štyri roky pokoj.  A nejaká vojenská (pardon obranná) zmluva? To ma z konceptu ako poslanca nevytrhne! Ale ľudí to „z konceptu vytrhlo“ a veľmi! Páni poslanci zabudli na to, KÝM sú platení, KÝM sú volení! Ako aj na to, že zastupujú záujmy aj ICH NEVOLIČOV!!! Tak n ech sa potom nečudujú, že im na dvere klopú voliči. Od  veľkosti akcie VŽDY závisí veľlkosľ  reakcie, to by ako poslanci NR SR, z ktorých  sa  niektorí menia na … mohli vedieť, nie?

 

 

Maléry jedného kandidáta (Ako sa správne drží taška? )

20.03.2024

Máme kandidátov. Známych, menej známych… Ale čo je najzábavnejšie, z niektorých bývalých politikov sa nám zrejme stávajú „kajúcnici“ a rozprávajú o tom, ako to v slovenskej politike v minulosti chodilo. O pár dní sú voľby prezidenta. Osobne sa na ne dívam cez prsty, ten „môj“ kandidát má malú šancu. Ale, ako by povedal optimista, šanca tam stále [...]

Ako zvíťaziť nad „modernosťou“?

19.03.2024

Vraj sme moderní. Máme rôzne technické výdobytky (výdobytky?), pomaly ani nemusíme vyjsť z domu, aj ten nákup nám dovezú…. Pokiaľ sa ale rozhodnete nakupovať po starom, čo je tiež zábava, tak idete do potravín osobne. Tmolíte sa medzi regálmi, v predajni znie pomalá muzika a pokiaľ nemáte zoznam, nakúpite aj čo by ste nechceli. Pri pokladni dlhý rad, tak [...]

Tri veľké pukliny v štáte

12.03.2024

Puklina právna: Najmä od volieb 2023 tu počúvama slová o nejakom „ohrozovaní“ právneho štátu. Dovoľte mi teda otázku: Čo sme tu mali do volieb 2023? Kde boli podobné hlasy, keď na Slovensku určovali život doslova miestodržiteľské vyhlášky bývalého hlavného hygienika? A na internete sa objavili aj štúdie v podobe oznamov, že Slovensko má byť nejakou [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.