Založ si blog

 Krátke monológy diktátora

 

Diktátor, stredného vzrastu, chodil sem a tam po miestnosti s rukami za chrbtom, odrazu zastal. Prišiel na to, má to! Veď čím je národ blbší, tým je ľahšie ovládateľnejší. Zavrie školy a hotovo, nech sa žiaci učia doma! Mal v zuboch ministra Teplý rožok a školstvo predsa vedie minister z jeho strany, nie? Musel ísť ma rokovanie štábu s prívlastkom krízový. Nik poriadne nevedel, kto je jeho súčasťou! Štáb bol ako smrť: ľudia vedeli o jeho existencii, avšak nikto ho nevidel. Ba, vlastne videli hygienického Mašura, ktorý by za misu oškvarkov spravil všetko, čo jemu, Diktátorovi, vidí na očiach a profesora Pančušku, s prezývkou profesor Vakcína. Vošiel do podlhovastej zasadačky, kde ho už čakalo jeho obľúbené hygienické Mašuro, profesor Pančuška a… A ešte zabudol na Ducha Svätého, ktorého mal pre jeho „telefonáty“ s nadpozemskými entitami ako aj pre jeho servilnosť a schopnosť v ľuďoch vyvolať strach, obzvlášť v láske. Odkedy zákonom zakázali iné diagnózy, im ostal v krajine len Vírus. A televízie, rádia, noviny chŕlili grafy, tabuľky počtu infikovaných či mŕtvych. Diktátorovi pramálo záležalo na tom, že si ľudia nebudú uvedomovať, že Vírus je „doplnkom“ iných chorôb… Vlastne akých iných, veď iné choroby oficiálne neexistujú, iba Vírus!!! Obrátil sa k oknu, hľadel zo svojej kancelárie vo vládnej budove, na parčík pred ňou, na ktorého konci bola železná brána a za ňou ulica. Tá ulica, ktorej ľudia mu ako poslancovi fandili, keď v parlamente vykrikoval, či sypal injekčné striekačky na hlavu kolegovi – liberálovi, ktorý sa priznal k užívaniu drog. Síce lightovému, vyskúal ich, ale sa priznal!!!
„Somár,“ povzdychol si Diktátor
V zasadačke ho privítal chlad z otvorených okien. Mašuro, vidiac meravú tvár Diktátora vstal a na svoju korpulentnosť s nezvyklou rýchlosťou okná zavrel.
Diktátor vybral kožený obal s papiermi z položenej tašky a otvoril rokovanie…

Maléry jedného kandidáta (Ako sa správne drží taška? )

20.03.2024

Máme kandidátov. Známych, menej známych… Ale čo je najzábavnejšie, z niektorých bývalých politikov sa nám zrejme stávajú „kajúcnici“ a rozprávajú o tom, ako to v slovenskej politike v minulosti chodilo. O pár dní sú voľby prezidenta. Osobne sa na ne dívam cez prsty, ten „môj“ kandidát má malú šancu. Ale, ako by povedal optimista, šanca tam stále [...]

Ako zvíťaziť nad „modernosťou“?

19.03.2024

Vraj sme moderní. Máme rôzne technické výdobytky (výdobytky?), pomaly ani nemusíme vyjsť z domu, aj ten nákup nám dovezú…. Pokiaľ sa ale rozhodnete nakupovať po starom, čo je tiež zábava, tak idete do potravín osobne. Tmolíte sa medzi regálmi, v predajni znie pomalá muzika a pokiaľ nemáte zoznam, nakúpite aj čo by ste nechceli. Pri pokladni dlhý rad, tak [...]

Tri veľké pukliny v štáte

12.03.2024

Puklina právna: Najmä od volieb 2023 tu počúvama slová o nejakom „ohrozovaní“ právneho štátu. Dovoľte mi teda otázku: Čo sme tu mali do volieb 2023? Kde boli podobné hlasy, keď na Slovensku určovali život doslova miestodržiteľské vyhlášky bývalého hlavného hygienika? A na internete sa objavili aj štúdie v podobe oznamov, že Slovensko má byť nejakou [...]

Juraj Blanár

Blanár nepodporí možné sankcie, ktoré by zasiahli viac občanov SR ako Irán

16.04.2024 15:29

Ministri zahraničných vecí krajín EÚ majú rokovať o možnom uvalení sankcií na Irán v súvislosti s jeho víkendovým útokom na Izrael.

Podvod

Fanúšikovia hokeja, pozor. Neznámy páchateľ ponúka na internetovom portáli falošné lístky na MS

16.04.2024 15:11

Vystupuje pod rôznymi menami, s rôznymi telefónnymi číslami a uvádza odlišné bankové účty, na ktoré žiada zaslať peniaze.

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.

Filip Kuffa

Výbor neprijal uznesenie k preletu vrtuľníka s Kuffom nad národným parkom

16.04.2024 14:57

Kuffa mal helikoptérou letieť bez povolenia ponad najprísnejšie chránené územia Malej Fatry, čím sa mali ohroziť napríklad hniezdiace vzácne vtáky.