Založ si blog

Vznikne v SR nové ministerstvo? (Ako usmrtiť iný názor VII)

Priznám sa, že ma až mrazí zo správ, ktoré obsahujú slovo „boj“.  Mráz sa zmení v hnus a otázku:“ Na čo  sa tu  vyše 30 rokov hráme?“ Čo sa vlastne zmenilo? Človek má podobne ako pred rokom 1989, ak môžem použiť ten odborný výraz, „primárny a sekundárny svet.“  Hovorí iné v okruhu svojich blízkych (primárny svet)a iné hovorí v okruhu  svojich kolegov v práci (svet sekundárny). Fakt, že práve funkcie  odhaľujú skutočné vnútro človeka, je druhoradý… Ozvali aj niektoré strany a straničky, ktoré sa v človeku snažia vzbudiť dojem, že práve ony sú tými najpovolanejšími bojovníkmi za názorovú čistotu, ktorá NEBUDE ohrozovať budovanie liberálnej demokracie a krajších zajtrajškov. Jednoducho: SR sa aj vďaka tomu má zrejme stať krajinou, kde sa ľudia nebudú báť zomierať…

Iný názor sa nenosí!

Pokiaľ si dovolíte zapochybovať o niečom,  poprípade ste niečo čítali, je to zaručene hoax. Veď najpravdúcejšiu pravdu píše aj portál, ktorého „redaktori“ sa s prosbou, rovnajúcej sa žobraniu, objavujú v stupídnych reklamách, kde sa vás snažia presvedčiť, že práve ich podporou zachránite upadajúcu žurnalistiku. Ako spojená nádoba človeku napadne otázka, či možno v SR hovoriť  o novinároch, alebo skôr o hlásateľoch zámerov majiteľov vydavateľstiev, ktoré dané tlačené médium vlastnia a vydávajú?

Ako vznikajú fleky za zásluhy!

V SR sa  stalo akousi módou vytvárať  teplé miestečka  „za zásluhy.“ Matky detí jedného  politika, ktorý sa nás na bilboardoch pred  poslednými voľbami snažil presvedčiť, že myslí srdcom, sú na finančne teplých miestečkách v parlamente…  Nezávidím, konštatujem!!!  Spomedzi pestrej palety známych a menej známych figúrok nám ostáva len Biela vrana. Za  jeho (ne) odôvodnenú „prácu“ pri „odhaľovaní“ vraj extrémistov, ktorí sa snažia (na)rušiť boj (vidíte, stále sme v napätí a bojujeme!!!) za krajšie a  svetlejšie liberálne zajtrajšky, sa  má stať splnomonencom vlády pre dezinformácie.

Vznikne v SR ministerstvo pravdy?        

Tento pán, ktorý sa akýmsi zázrakom dostal do NR SR,  sa skloňuje (polo) oficiálne ako kandidát na na tento post. Môžeme teda predpokladať, že z nevinnej funkcie splnomocnenca, tu budeme mať čokoro  nového ministra. A, pokiaľ  budete mať  tú  „drzosť“ mať na nejakú vec iný názor, než hlása mainsteam, máte sa na čo  „tešiť“!!!

 

 

 

 

 

 

Vitaj panika, ako sa máš?

07.06.2024

V roku 2016 po zvolení Donalda Trumpa za prezidenta USA padali slová ľudí z rôznych oblastí spoločnosti, že sa vysťahujú. Exodus sa nekonal, USA sa zmieta v iných problémoch. Na Slovensku sme po parlamentných voľbách v roku 2023 boli tiež svedkami “zajačích úmyslov”, keď nás tu v rôznych spotoch strašii, že 1. októbra 2023 nevyjde Slnko.To, čuduj sa svete, vyšlo a [...]

Dve desaťročia sme v únii: máme dôvod na oslavu?

28.05.2024

Smiať sa či plakať? Posledných desať rokov hľadám odpoveď na otázku:”Aké hodnoty má únia prezentovať? Čo nám priniesla Určite boli aj pozitíva, ale osobne vidím hlavne tie negatíva… ale poďme po poriadku: Môj bývalý spolužiak je z mesta, kde bola minimálne od roku 1969 tradícia výroby cukru. Stál tam v rámci ČSS(F)R a neskôr SR najmodernejší [...]

Hrdosť každým dúškom?

27.05.2024

V roku 2019 prišla Európska komisia so zoznamom výrobkov z plastu, ktoré zaradila na zoznam minimálne výrobkov, ktorých pravidlá fungovania sa musia zmeniť a maximálne, s ktorými sa rozlúčime…. Jedným z výrobkov v prvej skupine sú vrchnáky z plastových fliaš. Tie majú byť po novom pripevnené neoddeliteľne k fľaši. V roku 2024 sa fungovanie Európskej [...]

Peter Pellegrini, slávnostný obed, inaugurácia

Pellegrini bude iný prezident ako Čaputová. S čím prichádza a kam budú smerovať jeho prvé kroky?

17.06.2024 07:00

Kým prezidentka Čaputová niesla do palácu odkaz právneho štátu či témy spojené so životným prostredím, Pellegrini prináša témy mieru a upokojenia.

vojna na Ukrajine, mierový summit, Švajčiarsko, Giorgia Meloniová

ONLINE: Meloniová: Ak Rusko neprijme mierové podmienky, prinútime ho. Hrozí Ukrajincom elektrina len na pár hodín denne?

17.06.2024 06:25, aktualizované: 07:00

Ak Rusko nebude súhlasiť s podmienkami mierového summitu, prinútime ho, aby sa vzdalo, tvrdí talianska premiérka Georgia Meloniová.

Ursula von der Leyenová

V EÚ sa rozdeľuje moc, Slovensko bude zastupovať Pellegrini

17.06.2024 06:00

Prezident Peter Pellegrini dnes odcestuje do Bruselu, aby zastupoval Slovensko na neformálnom summite Európskej únie.