Ako sa z neznámeho človeka robí známy

 

V novodobej histórii či už Česko- Slovenska alebo Slovenska sme zažili pár prípadov, kedy sa jednoducho z neznámych osúb stali osoby, ktoré národ začal zbožňovať, a jednoducho mal pocit, že “nemôže” bez nich vo funkcii byť. Tu je to nejaká “celebrita”, ktorá sa aj potetovaná ako ďas, predvádza sa v bikinách po  plastickom tajfúne na jej tele. Časť ľudí doslova padá do kolien a híka: “TO JE ONO!” Majú svoj “vzor”, ako vyzerať či žiť….V súčasnosti  sa  v Čechách či na Slovenskuurčite nie jeden “politik,” u ktorého sa nájde pár zásahov  plastického chirurga, či nejaké – to tetovanie. Ale to je o inom….

Z neznámeho sa stáva známy

Po novembri 1989 sme to po prvý raz zažili pr parlamentnej i voľbe prezidenta ČSSR, keď sa heslo revolučných námestí „Dubček na Hrad!“ účelovo zmenilo na „Havel na Hrad!“ Fakt, že o Havlovi dovtedy takmer nikto nič nepočul, režisérov prevratu netrápil. Mimo kruhov v ktorých sa pohyboval, vystúpil prvýkrát výraznejšie do popredia niekedy v roku 1988, keď si vtedajší francúzsky prezident Mitterand dal ako jednu z pomienok svojej oficiálnej návštevy práve prítomnosťou Havla pri oficiálnych rokovaniach s  vtedajším prezidentom ČSSR Husákom.   Havel vošiel  ešte viacej do popredia práve v novembri 1989. Vraj ako jediná správny voľba. Podstatné bolo, že to tvrdili noviny, televízia a rozhlas. A jedna z prvých mediálnych manipulácií s mysľou „ponovembrového“ človeka bola na svete. “Jediný „správny“ česko-slovenský prezident bol na Pražskom hrade až do leta 1992.

Po rokoch zaúradovala všemocná mediálna propaganda pred priamymi prezidentskými voľbami na Slovensku v roku 2014, keď sa v politickom ringu stretol prakticky neznámy Andrej Kiska s jedným zo známych  ponovembrových politikov Robertom Ficom. Na víťazstvo politického nováčika stačilo ostro sa vymedziť proti vopred určenému “zlu”: vtedajšiemu premiérovi a vládnej strane. Opäť sa naplno prejavila sila peňazí a médií.

Po tretí raz sa tento model umelej výroby “novej osobnosti” použil v prípade prezidentskej  voľbyZuzany Čaputovej, ktorú  pred ňou  na Slovensku poznalo menej ako jedno percento ľudí. Ako sa predpokladalo, jej nástupom pokračovala z Prezidentského paláca politika konfrontácie a rozvrat hodnôt spoločnosti. “Nerozumie tomuto národu či napr. My sme Ukrajina…”

Hamletovská otázka: „Maslo alebo knihu?“

foto : archív

Guruovia politického marketingu ani po voľbách, ktoré boli výsledkom mediálnych manipulácií, nezaspali na vavrínoch a hlave štátu pomáhajú vylepšovať imidž udeľovaním všetkých možných i nemožných ocenení či vydaním noblesnej knihy s názvom „Pani prezidentka…“   (viď: foto knihy) Osobne očakávam, že popri  propagandistickom filme, ktorý sa o nej nakrútili, bude odhalená aj lavička s jej menom…

V susednom Česku v tom majú prax:  po Havlovi  pomenovali letisko v hlavnom meste a spustili megalomanský projekt Lavička Václava Hlavla.


čo si o Václavovi Havlovi myslia v susednom Česku

                                                               foto: archív

 

bezdomovec si „vychutnáva“ odkaz novembra 1989

na lavičke Václava Havla!!!

                                                              foto : archív

V rámci neho vybudovali v štrnástich českých, siedmich európskych a jednom blízkovýchodnom meste lavičky nesúce meno exprezidenta, ktorý je známy výrokmi o pravde a láske a humanitárnom bombardovaní. Slovensko by rozhodne nemalo v tomto smere zaostávať, veď  malo  na  svojom čele dôstojnú šíriteľku Havlovho odkazu… Dočkáme sa teda lavičky aj s menom bývalej prezidentky Čaputovej ?

 

Žijeme ešte v Slovenskej republike?

25.10.2024

Slovensko v súčasnosti žije skutočne nebesky veľkým počtom problémov. Priznám sa, že som nevedel ako sa zatváriť, keď som sa dozvedel o zmene hudobného prevedenia štátnej hymny SR. Smiať sa? Plakať? Z úcty k autorovi vypočutého hudobného prevedenia hymny “len” protestujem! Hudobné prevedenie hymny, ktoré je na môj vkus príliš divoké. Považujem za [...]

Ako sa robí bordel? (Malý bordel v počte pohlaví I)

23.10.2024

Ako sa robí bordel? (Malý bordel v počte pohlaví 1) Otázka pohlavia začína na Slovensku pripomínať priam nekonečný príbeh. “ Konšpirátori” tvrdia, že fakt, aby dieťa pochybovalo o svojom pohlaví je “iba “snahou o vzbudenie ich nezáujmu o reprodukčné správanie a celkovo rozvrat spoločnosti, kde chlapec odrazu začne “cítiť”, že je dievča a dievča [...]

Flirtujú vírusy s ľuďmi?

22.10.2024

Mali sme tu pandémiu mysle (vírusu). Tu nemožno neparafrázovať jedného lekára, podľa ktorého táto” odkryla charaktery, odhodila masky.” Inak povedané:ukázala čo v človeku je… Nemožno jednostranne odsúdiť či jednostranne chváliť konflikt, ktorý je východne od hraníc Slovenska. Pri každom konflikte sú vinné obe strany… To, do akej miery, je [...]

gaza

Hizballáh vyzval vyše 20 izraelských osád na evakuáciu. WAFA: Pri útoku v Gaze bolo zabitých najmenej 30 ľudí

26.10.2024 21:49

Izrael naopak uvoľnil niektoré bezpečnostné obmedzenia pre obyvateľov oblastí na severe Izraela.

Gruzínsko, voľby, Európa, EÚ, Ukrajina

V Gruzínsku je sčítaná veľká časť okrskov: Vyhrala vládnuca strana, opozícia neuznáva výsledky

26.10.2024 18:36, aktualizované: 23:10

Predstaviteľ opozičnej strany Koalície za zmenu označil výsledky za ústavný puč.

únos

Tragédia v Mexiku: Pri nehode autobusu zomrelo najmenej 24 ľudí

26.10.2024 18:21

Pri nehode autobusu v centrálnom Mexiku zahynulo najmenej 24 ľudí a ďalších päť ľudí bolo zranených.

Policajný potápač

Dráma na Dunaji: Polícia vytiahla muža, ktorý skočil do rieky. Napriek snahe sa ho nepodarilo oživiť

26.10.2024 17:45, aktualizované: 18:29

Polícia prehľadávala nábrežie a hladinu rieky, záchranným zložkám sa osobu podarilo vytiahnuť z vody a začali ju oživovať.