Založ si blog

Načo nám je ústava? Zrušme ju!

 

„Nepriateľa“ spoznáte veľmi ľahko :  „nežerie“ propagandu, má rád slobodu v prijímaní informácií. Nechodí na verejné protesty, ale ak sa  na nich náhodou objaví, nepodľahne hneď davovej psychóze. Má povestnú „kontrolku“, ktorá mu hovorí, že veci nie sú také, aké o nich hovoria  či už v tv správach, alebo píšu v novinách. Na Slovensku spejeme v tejto „bohumilej“ činnosti, skutočne do dokonalosti. Dovoľte mi ale malä odbočku:

V 90.rokoch 20 storočia to bol „lov nepriateľov a rozbíjačov slovenskej štátnosti.“ Mal som to „potešenie“ to zažiť, keď ma za maďarského „agenta“ doslova pasoval jeden spisovateľ(vtedy šéfredaktor- môj vtedajší šéf). Za čo? Za  dva rozhovory s jedným poslancom NRSR maďarskej národnosti. Nakoľko som rodák z „Dolnej zeme“ SR- juhuSR) niečo o probléme v tejto oblasti v viem… A tak  žijem vyše 20 rokov  s nálepkou agenta… Dobré, nie? Najnovšie tu máme (podľa vyjadrení niektorých vládnych činovníkov) zrejme plnú republiku ďalších agentov….

“Nepřítel naslouchá?“

Zrejme do  roviny paranoje nás tu chcú priviesť tvrdením, že sa nám tu mali ako huby po daždi vyrojiť agenti ruskí.:o))) A tak sme tu mali video, kde mal byť jeden z nich pri preberaní 500€ úplatku. Kto mu ho mal dávať? No samozrejme človek blízky ambasáde Ruskej federácie… A minister obrany Naď hovorí niečo o zrade“ za 500€. Žeby citoval z nového vydania Kladiva na čarodejnice(ehm, na nepriateľov a agentov)?

Zrušíme ústavu?

Tento zákon zákonov dostával posledné dva roky skutočne „na frakk“. Dostáva aj teraz. Napríklad článok 26 ods.1:“Sloboda prejavu  a právo na informácie sú zaručené.“ Chvála bohu to prvé nemám pocit, že by mi bolo odnímané, ale to druhé… Informačne (nielen ja) tu začínam byť „závislý“  od propagandy. A, ako sa na správnu propagandu patrí, je zameraná „proti niekomu.“ Komu? Skúsme hádať… Vrcholom zhovadilosti bolo, keď sa na mieste na reklamu v jednom z nákupných v centier v Bratislave objavila ako „reklama“ zástava Ukrajiny…. Putovanie v článkoch  Ústavy SR  pokračuje  článkom 26 ods.3 a zákazom cenzúry. Položil som si otázku, aký máme rok. Odpoveď? Samozrejme 2022. Pomaly 33 rokov sa tu hráme na demokraciu a slobodu slova, ale „kovaní demokrati“ nevedia prežrieť existenciu Hlavných správ, Infovojny, Slobodného vysielača… Prečo? Neboli uniformné, inak povedané neboli v informáíciách jednotní a „dovolili“ si nahlas povedať okrem „A“ aj „B“. Viem, potencionálnym rýpačom a zástancom ideovej čistoty v informáciách sa otvorí  nožík vo vrecku, čo mi je v podstate jedno. Zrejme si neuvedomujú, že vypnutie   „obsahovo nežiadúcich portálov“ je aj  naplnením článku 26 ods.3 ústavy, ktorý hovorí o zákaze cenzúry. Veď čo iné aj takéto vypnutie môže byť, ak nie cenzúrou a aj článku 26 ods.4, podľa ktorého „slobodu prejavu  a právo vyhľadávať a šíriť informácie  možno obmedziť zákonom ak ide v demokratickej spoločnosti  na ochranu práv a slobôd iných,  bezpečnosť štátu, ochranu verejného zdravia, mravnosti  a verejného poriadku.“  A zákon NR SR, ktorý takéto blokovanie umožnil bol schválený viac než horúcou ihlou…

„Len“ tak uvažujem

Čo nás teda ohrozuje? Tieto  vypnuté informačné zdroje? Alebo  denník- mainstream s prívlastkom „mienkotvorný“, ktorý nás ešte v júli 2019 „obšťastnil“ na  titulnej strane titulkom :“Pedofiki nie sú zločinci?“. Alebo ďalší „mienkotvorný denník s mizerným nákladom a ešte mizernejšou čítanosťou, ktorý pred ozbrojeným konfliktom na východ od hraníc SR vyšiel  na titulnej strane s nápisom VOJNA?

Maléry jedného kandidáta (Ako sa správne drží taška? )

20.03.2024

Máme kandidátov. Známych, menej známych… Ale čo je najzábavnejšie, z niektorých bývalých politikov sa nám zrejme stávajú „kajúcnici“ a rozprávajú o tom, ako to v slovenskej politike v minulosti chodilo. O pár dní sú voľby prezidenta. Osobne sa na ne dívam cez prsty, ten „môj“ kandidát má malú šancu. Ale, ako by povedal optimista, šanca tam stále [...]

Ako zvíťaziť nad „modernosťou“?

19.03.2024

Vraj sme moderní. Máme rôzne technické výdobytky (výdobytky?), pomaly ani nemusíme vyjsť z domu, aj ten nákup nám dovezú…. Pokiaľ sa ale rozhodnete nakupovať po starom, čo je tiež zábava, tak idete do potravín osobne. Tmolíte sa medzi regálmi, v predajni znie pomalá muzika a pokiaľ nemáte zoznam, nakúpite aj čo by ste nechceli. Pri pokladni dlhý rad, tak [...]

Tri veľké pukliny v štáte

12.03.2024

Puklina právna: Najmä od volieb 2023 tu počúvama slová o nejakom „ohrozovaní“ právneho štátu. Dovoľte mi teda otázku: Čo sme tu mali do volieb 2023? Kde boli podobné hlasy, keď na Slovensku určovali život doslova miestodržiteľské vyhlášky bývalého hlavného hygienika? A na internete sa objavili aj štúdie v podobe oznamov, že Slovensko má byť nejakou [...]

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:59

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.