Založ si blog

Zničí nás delta pandémia mysle?

 

Človek Č bol jedným z mnohých obyvateľov Republiky. Žil  rok aj pol v „pandémii“, po novom DELTA pandémii MYSLE. Dosť náročné obdobie, keď  si pomyslíme, že aj jeho najbližší sa začali báť Vírusu. Zárodky pandémie  mysle boli zasiate, keď sa aj títo  začali  vôkol seba  na ulici rozhliadať, či si drhnúť  ruky dezinfekciou niekoľkokrát denne. Na tvári boli schopní aj v 20 stupňových teplotách nosiť respirátor či, v lepšom prípade chirurgické rúško a, v pre nich najlepšom prípade, mať pocit malátnosti z opätovného vdychovania svojho vydýchnutého vzduchu. Útočili si na tlak, na mozog, okysličovanie krvi v tele, jednoducho na vlastné telo. Stávali sa chtiac-nechtiac duševnými masochistami z dôvodu, že „tak to povedali odborníci.“ V republike o všelijakých obmedzeniach, uzáverách rozhodovala Komisia  Pandémie. Nikým a ničím nevolený orgán, pri ktorom sa zviezol aj bývalý Diktátor Republiky, keď držal celú  Republiku v pozore a zavretú, lebo „odborníci z Komisie Pandémie povedali!“ A tak sa stala Komisia Pandémie ako smrť: nikto ju nevidel, avšak ľudia vedeli o jej existencii.

Ľudia  chodili ako otroci, boli schopní v rúšku ísť pomaly aj na WC.  „Špecialitkou“ bývalého Diktátora boli „atómové“ zbrane.

Bezpríznakový vírus?

A tak sa výsledky „testov“, keď (vraj)zdravotník  oblečený od hlavy až po päty v overale, na tvári okuliare a rúško k človeku pristúpil s tyčinkou, ktorú (ne)citlivo vopchal do nastavenej nosnej dierky, aby na jej celých 20. centimetroch vybral biologický materiál, ktorý sa „testoval“ na „spoľahlivých“ testoch. A tak ľudia, ktorí dostali modrý certifikát s výsledkom „negatívny“, sa tešili ako malé deti. Zabudli, že to vírusové „nebezpečie“, sa prejaví, len keď máte príznaky…. Zabudli, že bezpríznaková choroba neexistuje. A aby ste zistili, že ju naozaj máte (Vírus) bolo potrebné si spraviť test. Ešteže mali v Krajine Draka toľko rozumu urobiť štúdiu, podľa ktorej bezpríznakové šírenie vírusu neexistuje! Ale ľudia verili aj naďalej… Len potvora h.ačka sa bezpríznakovou akosi nechcela stať!!! :O)))

Čo je to  sloboda?

„Dúšky slobody“ sa tak zmenili na  „dúšky povinnosti.“  Z ľudí sa stali doslova  opice, keď na požiadanie ukazovali Verejnej polícii  či vojakom Ozbrojených síl Republiky modré papieriky, hoci nemuseli – nemali  na to dôvod. Ľudia mali radosť, že mali prácu, výplatu, z ktorej mohli platiť  hypotéku, lízingy, spotrebné úvery. Za pár rokov sa dokázali zadľžiť až po uši. Podobne ako za čias  socialistov – závideli si a nedokázali sa uspokojiť s tým, čo naozaj potrebovali k životu. Chceli dvojizbový byt? Zobrali trojizbový, aby okolie videlo, že na to majú.  Malé auto, ktoré by im poľahky stačilo na každodennú premávku v meste? Nie, zobrali si terenne auto, ktoré im v meste bolo akurát tak na dve veci… A okrem toho malo aj vyššiu spotrebu či vyššie náklady na rôzne poistky či servisné kontroly.  Človek Č si spomenul v ten okamih na svojho synovca, ktorý mu ešte v roku 1992 hovoril so smútkom v tvári, že aj on chce botasky, aké mal jeho spolužiak. Človek Č sa usmial  nad svojou odpoveďou, keď vtedy mávol rukou s dodatkom, aby to neriešil.

 Čo je to teda sloboda? Sloboda je aj to, keď sa s odkrytou tvárou   môžete slobodne a na plné pľúca nadýchnuť.  Tá vnútorná je aj to keď vyvrátite hlavu k nebu, budete sa kochať a doslova nasávať s prižmúrenými očami  modrosť bezoblačnej oblohy a cítiť na jednom líci  hladkanie slnečnýcb  lúčov…

Lapá Karol IV. po dychu? (Malý bordel v počte pohlaví I. )

16.07.2024

Keď Karol IV zakladal svojou listinou v roku 1348 po ňom pomenovanú univerzitu v Prahe, určite netušil do akých absurdností sa svet dostane a čo za absurdity sa budú diať na pôde “jeho” univerzity. Prešlo pár storočí, až sme sa dostali do dnešných dní. Niektorí jedinci majú priam ukážkový chaos v počte pohlaví a kričia o dušu spasenú tej skupine, ktorá mala, [...]

O starostiach a “starostiach”.

14.07.2024

Do kategórie “starosti” radím dovolenku. Nie je to starosť, ale predvádzanie sa…. Opantaní peniazmi, konzumom, máme niektorí akosi v láske sa predvádzať… V rôznych anketách v tv či rozhlase o cenách v obchodoch tu odznieva kadečo, zosumarizovane povedané: človek má pocit z blížiacej sa pohromy, ktorá sa má na nás rútiť. “Starosť” [...]

Hlavné motto – žobri?

27.06.2024

K výročiu novembra 1989 chýba síce pár mesiacov, avšak reportérom investigatívneho oddelenia agentúry JPP (jedna pani povedala) sa už teraz podarilo získať zatiaľ predbežné návrhy pamätnej mince k udalostiam 17.11.1989. Predloha vychádza podľa autora predbežného grafického návhu mince z námetu použitého na korunovej československej minci – kľačiacej ženy s [...]

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.