Založ si blog

Budú Rusi meniť aj na Slovensku učebnice dejepisu?

 

 

Situácia v Českej republike a jej vzťahov s Ruskou federáciou je dosť napätá. Ako sa agentúre JPP podarilo zo zdroja blízkeho vláde Českej republiky zistiť, tá sa pred dvomi dňami na tajnom zasadaní  zaoberala návrhom ministra školstva ČR ZMENIŤ osnovy predmetu dejepis na všetkých typoch škôl v Českej republike. Zmena sa má týkať   najmä dvoch  udalostí v histórii.

  1. Vyškrtne sa ako príčina potopenia lode Titanic, ktorou bola jej zrážka s ľadovcom,  a nahradí sa dôvodom jej potopenia, ktorou  bola  sabotáž agentov cárskej tajnej služby v strojovni tejto lode.
  2. V rámci upevňovania transatlantických vzťahov s USA sa ako dôvod atentátu na prezidenta USA J.F. Kennedyho a jeho brata Roberta uvedie atentát zo strany tajnej služby bývalého Sovietskeho zväzu ako pomsta za zmarenú Karibskú krízu z roku 1962.

Ako sa agentúra JPP ďalej dozvedala, o podobnej myšlienke  sa v rámci solidarity s krokmi susednej Českej republiky uvažuje aj na Slovensku.

 

poznámka autora: Priznám sa, že sa smejem trápnosti tých, ktorí ma v diskusii pod blogom zosmiešňujú . Áno, ďakujem tomu diskutérovi, ktorý  ma priam  so „svojským“ pôžitkom upozornil na chybu v blogu za  čo mu ďakujem. Je to všetko fikcia a FASCINUJE ma, ako sa poniektorí dokážu rozčuľovať nad chybou, ktorú som mal v blogu. Nie som bez chyby, to nie, ale je mi poniektorých diskutujúcich ľúto…

Lapá Karol IV. po dychu? (Malý bordel v počte pohlaví I. )

16.07.2024

Keď Karol IV zakladal svojou listinou v roku 1348 po ňom pomenovanú univerzitu v Prahe, určite netušil do akých absurdností sa svet dostane a čo za absurdity sa budú diať na pôde “jeho” univerzity. Prešlo pár storočí, až sme sa dostali do dnešných dní. Niektorí jedinci majú priam ukážkový chaos v počte pohlaví a kričia o dušu spasenú tej skupine, ktorá mala, [...]

O starostiach a “starostiach”.

14.07.2024

Do kategórie “starosti” radím dovolenku. Nie je to starosť, ale predvádzanie sa…. Opantaní peniazmi, konzumom, máme niektorí akosi v láske sa predvádzať… V rôznych anketách v tv či rozhlase o cenách v obchodoch tu odznieva kadečo, zosumarizovane povedané: človek má pocit z blížiacej sa pohromy, ktorá sa má na nás rútiť. “Starosť” [...]

Hlavné motto – žobri?

27.06.2024

K výročiu novembra 1989 chýba síce pár mesiacov, avšak reportérom investigatívneho oddelenia agentúry JPP (jedna pani povedala) sa už teraz podarilo získať zatiaľ predbežné návrhy pamätnej mince k udalostiam 17.11.1989. Predloha vychádza podľa autora predbežného grafického návhu mince z námetu použitého na korunovej československej minci – kľačiacej ženy s [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.