Založ si blog

Dostali ženy k sviatku mučenie? („len“ názor)

 

Už  sme si  za rok so škrípaním zubov „zvykli“ na rôzne opatrenia, každodennú dávku „optimizmu“ v podobe chladiacich boxov  na  nebožtíkov, falošnú propagandu o tom, aká je situácia, že nás niečo ohrozuje a to niečo stále mutuje. Keď to takto pôjde ďalej, ani nebudeme musieť chodiť na dovolenku.

Chcete ísť na juh  Afriky?  Žiaden problém! Juhoafrická mutácia  k nám príde až do domu aj bez kuriéra! Či chcete ísť do Brazílie? Bez problému!  Mutáciu máme pred dverami „coby dub“.  Podľa posledných informácií  mala  k doterajším mutáciám  pribudnúť aj tá z juhu  Afriky…Ale vážne:

Hra s číslami?

Od októbra 2020 sme konfrontovaní s možnosťou, že by evidencia (štatistika )   nových prípadov ľudí s koronou nemusela byť  až taká pravdivá, ako niektorí  predpokladajú. Napríklad portál  inénoviny priniesol v októbri 2020 článok,(Matovičova vláda straší a pomýlila sa o 150 000 infikovaných – inenoviny)v ktorom pripustil, že vláda jednoducho straší a pomýlila sa „iba“ o 150 000 infikovaných. Ako je známe, obyvatelia SR mali za sebou celoplošné „dobrovoľné“ testovanie a pred sebou ďalší lapsus, kedy  9.12.2020 informuje portál ekonomického týždenníka Trend (nedal sa na internete dohľadať, mám ho ale textovo stiahnutý pozn.šm) ktorý cituje  denník Sme : „ Podľa Národného centra zdravotníckych informácií   počet duplicitných vyšetrení niekoľko desiatok tisíc. Ako ďalej uvádza:“ Do štatistiky ich totiž uviedli dvakrát. V skutočnosti tak môže byť až o stovky menej pozitívnych. Podľa Národného centra zdravotníckych informácií je duplicitných vyšetrení až niekoľko desiatok tisíc. Analýza dát od nemocníc či iných zariadení totiž ukazuje, že testy hlásili nemocnice aj duplicitne. Ich počet sa teda oproti skutočnosti zvýšil o 58 614.“( Bude očkovanie referendom o smrti? – život – Blog.Pravda.sk). Veríte  oficiálnym štatistikám?

 

Čo si máme myslieť?

O 17.00  hod  začínajú správy. Už niekoľko rokov  konkrétne tieto volám „podvečerná dávka optimizmu“. Samozrejme v úvodzovkách. Posledný rok aj pár dní, hoci má vládnuť „zmena“, mám skôr pocit, akoby vládla zmena zmenenej zmeny. To, čo platilo ráno, tak to je na obed  pozmenené, aby to už večer neplatilo. A na druhý deň to isté…A  podvečerne či večernej spravodajskej moderátorskej dvojici už len chýba  okrem privítania pri sledovaní správ povedať aj vetu:“A teraz vám povieme čo si  máte myslieť!“

Mutácia alebo vírusová novinka?

Prednedávnom sa objavili informácie, že prípadný, vo všeobecnosti povedané, konflikt sa nebude viesť klasickými konvenčnými zbraňami, ale chémiou čiže vírusmi. V roku 2020 vošla do povedomia ľudí  česká  molekulárna biologička a virologička Soňa Peková, raziaca na základe vedeckých dôkazov tvrdenie, že Covid do Vianoc 2020 zmizne! Ako v rozhovore pre Hlavný denník 9.2.2021(Virologička Soňa Peková: Mala som pravdu, toto je úplne nový vírus. Ten z jari zmizol (hlavnydennik.sk)) uviedla: „Na pozbieraných preukázateľných dátach krásne vidíme, ako sa začiatkom septembra objavila druhá a potom aj tretia vlna. Tá stále prebieha,“ povedala Peková. „My sme začali celé genómy tých vírusov sekvenovať. Laicky povedané, prečítali sme a zanalyzovali celú ich genetickú informáciu. To je kód, v ktorom je vírus napísaný. Na celogenómové sekvenovania máme technológiu. Skúmali sme spätne aj staršie vzorky. Vďaka tomu odhaľujeme, ako sú vírusy zmutované, ako vyzerajú a kedy sa objavili ďalšie vlny. Už vieme, že každá vlna bola spôsobená iným, novým vírusom a nemajú nič do činenia s tým jarným,“vysvetľuje Peková. ssVedkyňa vysvetľuje rozdiely medzi jednotlivými vlnami „To je vidieť na tom, že jarný vírus nazbieral na konci svojej vlny celý batoh mutácií, premien vo svojom genóme. A ak by druhá alebo tretia vlna vznikli z tej prvej, tak by sme tie mutácie, ktoré vírus v priebehu času nabral, videli aj vo vírusoch druhej a tretej vlny. Lenže nie je to tak. Takže pôvodcovia druhej a tretej vlny sú iné kmene vírusu. Odkiaľ sa vzali, netuším,“ povedala pre Reflex Peková. Podľa nej, súčasný vírus nie je čínskeho pôvodu. „Tie kmene sú si navzájom veľmi podobné, ale nie sú to potomkovia vírusu prvého. Je to niečo iné. A ja neviem, kde je tá jaskyňa, z ktorej vyletujú,“ hovorí vedkyňa vzápätí.

 Výsmech občanovi v priamom prenose?

Už  sme si so škrípaním zubov „zvykli“ na rôzne opatrenia, každodennú dávku „optimizmu“ v podobe chladiacich na  nebožtíkov, falošnú propagandu o tom, aká je situácia, že nás niečo ohrozuje a to niečo stále mutuje. Keď to takto pôjde ďalej, ani nebudeme musieť chodiť na dovolenku. Chceme ísť na juh  Afriky?  Žiaden problém! Juhoafrická mutácia  k nám príde až do domu aj bez kuriéra! Či chceme ísť do Brazílie? Bez problému!  Mutáciu máme pred dverami „coby dub“.  Podľa posledných informácií  mala  k doterajším mutáciám  pribudnúť aj tá z juhu  Afriky…Ale vážne:

Podľa portálu ereport(Vrchol drzosti. Dvaja králi lockdownu: Doležal a Mikulec si dopriali výlet do Jasnej! | eReport.sk) v článku  „Vrchol drzosti. Dvaja králi lockdownu: Doležal a Mikulec si dopriali výlet do Jasnej!“ Inak to môžeme  nazvať aj  „vodu kážu a víno pijú . A ministrovi vnútra či dopravy tejto republiky  „pravidlá“ o ktorých zákonnosti by sa dalo diskutovať zrejme nehovoria NIČ!  Kým obyvatelia SR sedia „pod zámkom“,  skoro v každých správach sa na nás valia  informácie o policajných manévroch voči obyčajnému človeku, inak povedané aj b..erácia v priamom prenose,  sa vybrali do Jasnej, zrejme   aj za horským slniečkom… :o))

Svetlo na konci tunela?

Poodľa FB statusu iniciatívy „Dáta bez pátosu“  z nedele 7.3.2021 „V sobotu  sme skončili   snízkym počtom PCR testov, napriek tomu veľmi nízkou pozitivitou 16%, poklesom počtu nových infikovaných a aj poklesom hospitalizovaných.

A klesla aj Trnava““

 

Slnko (aspoň tu v BA) svieti a nadýchnuť sa slobodne bez obmedzení je na nezaplatenie….

 

Akoby epilóg

Žiaľ, práve od dnešného dňa musia aj  zdraví jedinci nosiť respirátori, o ktorých zdravotných  komplikáciách z ich dlhodobého nosenia  niet pochýb. Dupľovaný žiaľ z dôvodu, že sa tak stalo práve od 8. Marca – Medzinárodného dňa žien. Preto  mi dovoľte, aby som im  poslal k ich sviatku aspoň symbolický kvietok a povedal  (nielen) im, že sa HANBÍM za tých, ktorí túto pseudo ochranu vymysleli a dali práve na váš sviatok….

Výsmech mocných?

a to boli „lem“ rúška! (2) Facebook

Maléry jedného kandidáta (Ako sa správne drží taška? )

20.03.2024

Máme kandidátov. Známych, menej známych… Ale čo je najzábavnejšie, z niektorých bývalých politikov sa nám zrejme stávajú „kajúcnici“ a rozprávajú o tom, ako to v slovenskej politike v minulosti chodilo. O pár dní sú voľby prezidenta. Osobne sa na ne dívam cez prsty, ten „môj“ kandidát má malú šancu. Ale, ako by povedal optimista, šanca tam stále [...]

Ako zvíťaziť nad „modernosťou“?

19.03.2024

Vraj sme moderní. Máme rôzne technické výdobytky (výdobytky?), pomaly ani nemusíme vyjsť z domu, aj ten nákup nám dovezú…. Pokiaľ sa ale rozhodnete nakupovať po starom, čo je tiež zábava, tak idete do potravín osobne. Tmolíte sa medzi regálmi, v predajni znie pomalá muzika a pokiaľ nemáte zoznam, nakúpite aj čo by ste nechceli. Pri pokladni dlhý rad, tak [...]

Tri veľké pukliny v štáte

12.03.2024

Puklina právna: Najmä od volieb 2023 tu počúvama slová o nejakom „ohrozovaní“ právneho štátu. Dovoľte mi teda otázku: Čo sme tu mali do volieb 2023? Kde boli podobné hlasy, keď na Slovensku určovali život doslova miestodržiteľské vyhlášky bývalého hlavného hygienika? A na internete sa objavili aj štúdie v podobe oznamov, že Slovensko má byť nejakou [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.