Založ si blog

Radi zomierame?

 

Možno by Švejk  dnes povedal :“Tak nám zabili chřipku, pani Milerová.“ Chrípka nám skonala, nostalgicky si môžeme zaspomínať (vrátane mňa) na „krásne“ komplikácie, ktoré sme s ňou zažili. Ale v napchatej električke či autobuse MHD nám súčasnosť ponúka pri chuti(bolestiach v nohách) sadnúť si, netušené možnosti:   trochu zakašleme a problém vyriešený! A miesta habadej!!

Akú máme súčasnosť? Minister zdravotníctva, ktorý tak rád menuje hutníkov (česť ich práci!) za  riaditeľov nemocníc, je pred  zrútením, predseda vlády nám odišiel  „na medvede“, dokonca ani tie jeho statusy  na sociálnej sieti, už nie sú čo bývali. Korona  nám má útočiť, pandémia mysli nám rastie, ľudia sú voči sebe nevrlejší… Pozeral som si fotky vysmiateho Matelka na svatbe, ako inak, bez pyskplachty (pardon rúška). Množí sa nám udávanie:

150976156_1050782728744979_1996464424662396994_n.jpg (733×487) (fbcdn.net)

Pandémia? Mysle!

Za celé tie roky som sa zo žiadneho zdravotného problému nevysmieval, ani nespochybňoval jeho existenciu, ale korona?  To nie je ani na vysmievanie ani na spochybnenie, ale rovno na náboženstvo! Akoby sme ho nazvali? Svedkovia Kovidovi? Vraj sú nemocnice plné,  na sociálnej sieti sa objavujú videá, s doslova kvičiacimi deväťnástkami, ako im korona zmietla všetky životné plány… Plakať? Nie! Iba poľutovať a pousmiať sa nad neschopnosťou MLADÉHO človeka bojovať so zdravotným problémom!

Cíti korona výnimky?

Hráme sa tu na karanténu. „Náš“ Matelko si korzuje kade-tade, vicepremiér Holý chodí do Veľkej Británie  ako na hodiny klavíra a nič. Tá korona ( britská, juhoafrická, brazílska,  či najnovšie československá mutácia) ich obchádza! Žiadna karanténa, žiadne testíky…  Okrem vyjadrenia mikriobiologičky Pekovej, že tieto „mutácie“ sú nové  vírusy, sa mi žiada dodať, že „zmutovaná“ korona asi vycíti, kto je  „patrijec a pán“ a kto „plebs“ a nádejný otrok a podľa toho sadá a postihuje daného človeka svojou prítomnosťou….

Test za testom sa valí...

Na margo testovania koluje jedno memečko s textom:“ Testovanie bezpríznakových ľudí je akoby si panna robila tehotenský test.! Testy sa nakupujú o dušu spasenú a s dobrovoľnosti testovania, o ktorej hovorí aj letáčik z toho testovania v októbri 2020, sa stala dobrovoľnosť s nožom na krku… Fakt, že  sa jeho vyžadovaním pri kontrole (b.zerácii človeka) porušujú zákony (ich stále platné torzo) je asi nepodstatné… Stali sme sa už republikou, kde sa ľudia neboja zomierať?

 

Vie pravá ruka, čo robí ľavá? (Ako sa žije v hystérii IV) – život – Blog.Pravda.sk

Deň, keď (nad testovaním? ) aj nebo plakalo! (Ako sa žije v hystérii V) – život – Blog.Pravda.sk

Maléry jedného kandidáta (Ako sa správne drží taška? )

20.03.2024

Máme kandidátov. Známych, menej známych… Ale čo je najzábavnejšie, z niektorých bývalých politikov sa nám zrejme stávajú „kajúcnici“ a rozprávajú o tom, ako to v slovenskej politike v minulosti chodilo. O pár dní sú voľby prezidenta. Osobne sa na ne dívam cez prsty, ten „môj“ kandidát má malú šancu. Ale, ako by povedal optimista, šanca tam stále [...]

Ako zvíťaziť nad „modernosťou“?

19.03.2024

Vraj sme moderní. Máme rôzne technické výdobytky (výdobytky?), pomaly ani nemusíme vyjsť z domu, aj ten nákup nám dovezú…. Pokiaľ sa ale rozhodnete nakupovať po starom, čo je tiež zábava, tak idete do potravín osobne. Tmolíte sa medzi regálmi, v predajni znie pomalá muzika a pokiaľ nemáte zoznam, nakúpite aj čo by ste nechceli. Pri pokladni dlhý rad, tak [...]

Tri veľké pukliny v štáte

12.03.2024

Puklina právna: Najmä od volieb 2023 tu počúvama slová o nejakom „ohrozovaní“ právneho štátu. Dovoľte mi teda otázku: Čo sme tu mali do volieb 2023? Kde boli podobné hlasy, keď na Slovensku určovali život doslova miestodržiteľské vyhlášky bývalého hlavného hygienika? A na internete sa objavili aj štúdie v podobe oznamov, že Slovensko má byť nejakou [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.