Založ si blog

Vznikne v SR nové ministerstvo? (Ako usmrtiť iný názor VII)

Priznám sa, že ma až mrazí zo správ, ktoré obsahujú slovo „boj“.  Mráz sa zmení v hnus a otázku:“ Na čo  sa tu  vyše 30 rokov hráme?“ Čo sa vlastne zmenilo? Človek má podobne ako pred rokom 1989, ak môžem použiť ten odborný výraz, „primárny a sekundárny svet.“  Hovorí iné v okruhu svojich blízkych (primárny svet)a iné hovorí v okruhu  svojich kolegov v práci (svet sekundárny). Fakt, že práve funkcie  odhaľujú skutočné vnútro človeka, je druhoradý… Ozvali aj niektoré strany a straničky, ktoré sa v človeku snažia vzbudiť dojem, že práve ony sú tými najpovolanejšími bojovníkmi za názorovú čistotu, ktorá NEBUDE ohrozovať budovanie liberálnej demokracie a krajších zajtrajškov. Jednoducho: SR sa aj vďaka tomu má zrejme stať krajinou, kde sa ľudia nebudú báť zomierať…

Iný názor sa nenosí!

Pokiaľ si dovolíte zapochybovať o niečom,  poprípade ste niečo čítali, je to zaručene hoax. Veď najpravdúcejšiu pravdu píše aj portál, ktorého „redaktori“ sa s prosbou, rovnajúcej sa žobraniu, objavujú v stupídnych reklamách, kde sa vás snažia presvedčiť, že práve ich podporou zachránite upadajúcu žurnalistiku. Ako spojená nádoba človeku napadne otázka, či možno v SR hovoriť  o novinároch, alebo skôr o hlásateľoch zámerov majiteľov vydavateľstiev, ktoré dané tlačené médium vlastnia a vydávajú?

Ako vznikajú fleky za zásluhy!

V SR sa  stalo akousi módou vytvárať  teplé miestečka  „za zásluhy.“ Matky detí jedného  politika, ktorý sa nás na bilboardoch pred  poslednými voľbami snažil presvedčiť, že myslí srdcom, sú na finančne teplých miestečkách v parlamente…  Nezávidím, konštatujem!!!  Spomedzi pestrej palety známych a menej známych figúrok nám ostáva len Biela vrana. Za  jeho (ne) odôvodnenú „prácu“ pri „odhaľovaní“ vraj extrémistov, ktorí sa snažia (na)rušiť boj (vidíte, stále sme v napätí a bojujeme!!!) za krajšie a  svetlejšie liberálne zajtrajšky, sa  má stať splnomonencom vlády pre dezinformácie.

Vznikne v SR ministerstvo pravdy?        

Tento pán, ktorý sa akýmsi zázrakom dostal do NR SR,  sa skloňuje (polo) oficiálne ako kandidát na na tento post. Môžeme teda predpokladať, že z nevinnej funkcie splnomocnenca, tu budeme mať čokoro  nového ministra. A, pokiaľ  budete mať  tú  „drzosť“ mať na nejakú vec iný názor, než hlása mainsteam, máte sa na čo  „tešiť“!!!

 

 

 

 

 

 

Maléry jedného kandidáta (Ako sa správne drží taška? )

20.03.2024

Máme kandidátov. Známych, menej známych… Ale čo je najzábavnejšie, z niektorých bývalých politikov sa nám zrejme stávajú „kajúcnici“ a rozprávajú o tom, ako to v slovenskej politike v minulosti chodilo. O pár dní sú voľby prezidenta. Osobne sa na ne dívam cez prsty, ten „môj“ kandidát má malú šancu. Ale, ako by povedal optimista, šanca tam stále [...]

Ako zvíťaziť nad „modernosťou“?

19.03.2024

Vraj sme moderní. Máme rôzne technické výdobytky (výdobytky?), pomaly ani nemusíme vyjsť z domu, aj ten nákup nám dovezú…. Pokiaľ sa ale rozhodnete nakupovať po starom, čo je tiež zábava, tak idete do potravín osobne. Tmolíte sa medzi regálmi, v predajni znie pomalá muzika a pokiaľ nemáte zoznam, nakúpite aj čo by ste nechceli. Pri pokladni dlhý rad, tak [...]

Tri veľké pukliny v štáte

12.03.2024

Puklina právna: Najmä od volieb 2023 tu počúvama slová o nejakom „ohrozovaní“ právneho štátu. Dovoľte mi teda otázku: Čo sme tu mali do volieb 2023? Kde boli podobné hlasy, keď na Slovensku určovali život doslova miestodržiteľské vyhlášky bývalého hlavného hygienika? A na internete sa objavili aj štúdie v podobe oznamov, že Slovensko má byť nejakou [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.