Založ si blog

Majú na svedomí koronavírus Rusi?

 

Na predpoveď budúcnosti nepotrebujeme ani Babu Vangu, Nostradamove proroctvá či Sibylu! Neveríte? Stačia nám k tomu filmy a pozornejšie oko!

Napríklad film Jurský park od režiséra Stevena Spielberga z roku 1993 spôsobil senzáciu jednak perfektnými filmovými trikmi, ale hlavne na tie roky dych vyrážajúcou možnosťou oživenia dinosaurov klonovaním… Eufória z prvej časti „Jurskej ságy“ trochu ustala, aby v júli 1996 prišla na svet prvá klonovaná ovca Dolly, ktorú v dôsledku pľúcneho ochorenia v pokročilom štádiu utratili v roku 2003. Podobne aj dôsledky klimatických zmien ( napríklad topenie ľadovcov ) a možnosť zatopenia planéty Zem, predpovedal film Vodný svet z roku 1995. Nesmieme opomenúť ani zrážku Zeme s asteroidom, ktorú vedci NASA odhadujú na rok 2123. Tejto predpovedi predchádzali viaceré „zaručené“ správy o konci sveta, pričom tá posledná najväčšia bola z roku 2012…

Internetový Hlavný denník priniesol dňa 18.februára 2020 informáciu, podľa ktorej americký autor Dean Koontz predpovedal koronavírus s názvom „Wu-chan-400“ v románe „Oči temnoty“.už v roku 1981 a opisuje vírusovú chorobu zvanú „Wu-chan-400“. V čase, keď vírus pochádzajúci z čínskeho mesta Wu-chan, zabíja ďalšie obete, používatelia siete Twitter poukázali na pozoruhodnú „zhodu náhod“s vyššieuvedeným románom..

Podobnosť medzi vymysleným vírusom a súčasným vírusom z Wu-chan až zarážajúca. Jeden veľký rozdiel medzi nimi predsa len je. Románový „Wu-chan-400“ zabíja na 100 %. Zatiaľ čo pri súčasnom koronavíruse to tak našťastie nie je.

Niektorí čitatelia boli skeptickí voči Koontzovej predpovedi spred 39 rokov. Poukazovali tiež na skutočnosť, že pôvodne sa vírus mal volať „Gorki-400“. A mal pochádzať z bývalého Sovietskeho zväzu. Dokonca bolo zverejnených i niekoľko fotografií vydania s týmto názvom. Názov vírusu sa teda skutočne zmenil. Pravdepodobne kvôli koncu studenej vojny v roku 1991..

Maléry jedného kandidáta (Ako sa správne drží taška? )

20.03.2024

Máme kandidátov. Známych, menej známych… Ale čo je najzábavnejšie, z niektorých bývalých politikov sa nám zrejme stávajú „kajúcnici“ a rozprávajú o tom, ako to v slovenskej politike v minulosti chodilo. O pár dní sú voľby prezidenta. Osobne sa na ne dívam cez prsty, ten „môj“ kandidát má malú šancu. Ale, ako by povedal optimista, šanca tam stále [...]

Ako zvíťaziť nad „modernosťou“?

19.03.2024

Vraj sme moderní. Máme rôzne technické výdobytky (výdobytky?), pomaly ani nemusíme vyjsť z domu, aj ten nákup nám dovezú…. Pokiaľ sa ale rozhodnete nakupovať po starom, čo je tiež zábava, tak idete do potravín osobne. Tmolíte sa medzi regálmi, v predajni znie pomalá muzika a pokiaľ nemáte zoznam, nakúpite aj čo by ste nechceli. Pri pokladni dlhý rad, tak [...]

Tri veľké pukliny v štáte

12.03.2024

Puklina právna: Najmä od volieb 2023 tu počúvama slová o nejakom „ohrozovaní“ právneho štátu. Dovoľte mi teda otázku: Čo sme tu mali do volieb 2023? Kde boli podobné hlasy, keď na Slovensku určovali život doslova miestodržiteľské vyhlášky bývalého hlavného hygienika? A na internete sa objavili aj štúdie v podobe oznamov, že Slovensko má byť nejakou [...]

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.