Založ si blog

Staneme sa číslami? II.

Vitajte v dobe číselnej

 

Podľa návrhu zákona bude mať každá osoba ministerstvom vnútra pridelený jedinečný identifikátor fyzickej osoby – BIFO. Mal by byť tvorený z náhodného desaťmiestneho čísla, generovaného kryptografickým kľúčom. Identifikátor teda vznikne utajeným postupom a počas života človeka bude nemenný a uvedený v dokladoch osoby.

Pri vybavovaní pasu či pri žiadostiach o prídavok na dieťa tak namiesto rodného čísla bude žiadateľ uvádzať BIFO. „Jedným z dôvodov je chybovosť pri prideľovaní rodného čísla a neželané duplicity, ktoré spôsobujú v reálnom živote problém najmä občanovi,“ vysvetlil tlačový odbor ministerstva vnútra.

 

Ďalším podľa rezortu je možnosť zneužitia osobných údajov, ktoré rodné číslo obsahuje. „Je možné z neho zistiť vek a pohlavie nositeľa, čo pri hromadnom spracovaní môže poskytnúť pre určité subjekty zaujímavé informácie s komerčným využitím,“ pripomenul tlačový odbor.

 

Malé Rotschildovo?

Vraj nám môžu zneužiť osobné údaje! Čo by na to asi povedal vojak Švejk? Asi by sa z absurdností, ktorými je tak presýtená táto doba naozaj zbláznil.BIFO, ako sa má vraj tento geniálny vynález volať, tento zhluk desiatich čísiel, ktoré z človeka urobia dojnicu, nás má vraj ochrániť od zneužitia osobných údajov.Hurá, poďme ochraňovať, keď muži a ženy definitívne splynú do jednej masy čísiel, z ktorej už fakt nerozoznáme muža, ktorý sa plieska do hrude a vypchatých pŕs, že jeho právom je byť ženou. Stratia sa aj definitívne ženy, z ktorých niektoré budú pobláznené kadejakými teóriami, a budú považovať všetkých mužov za stelesnené zlo. A to ani nehovorím o nezmyselných výdavkoch, ktoré si tento výstrelok vyžiada . Hovorilo sa o niečo vyše 200 miliónoch eur!!! Stali sme sa malým Rotschildovom???

 

Lapá Karol IV. po dychu? (Malý bordel v počte pohlaví I. )

16.07.2024

Keď Karol IV zakladal svojou listinou v roku 1348 po ňom pomenovanú univerzitu v Prahe, určite netušil do akých absurdností sa svet dostane a čo za absurdity sa budú diať na pôde “jeho” univerzity. Prešlo pár storočí, až sme sa dostali do dnešných dní. Niektorí jedinci majú priam ukážkový chaos v počte pohlaví a kričia o dušu spasenú tej skupine, ktorá mala, [...]

O starostiach a “starostiach”.

14.07.2024

Do kategórie “starosti” radím dovolenku. Nie je to starosť, ale predvádzanie sa…. Opantaní peniazmi, konzumom, máme niektorí akosi v láske sa predvádzať… V rôznych anketách v tv či rozhlase o cenách v obchodoch tu odznieva kadečo, zosumarizovane povedané: človek má pocit z blížiacej sa pohromy, ktorá sa má na nás rútiť. “Starosť” [...]

Hlavné motto – žobri?

27.06.2024

K výročiu novembra 1989 chýba síce pár mesiacov, avšak reportérom investigatívneho oddelenia agentúry JPP (jedna pani povedala) sa už teraz podarilo získať zatiaľ predbežné návrhy pamätnej mince k udalostiam 17.11.1989. Predloha vychádza podľa autora predbežného grafického návhu mince z námetu použitého na korunovej československej minci – kľačiacej ženy s [...]

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Bomburáčik, Horehronie

Neviete kam na výlet? Horehronie ponúka letné hity. Zbojnícka strela, Bomburáčik či rodný dom slávnej slovenskej spisovateľky

27.07.2024 06:00

Kraj bohatý nielen na krásnu prírodu, ale aj rôzne atrakcie, ponúka tiež hviezdne divadlo pod Chramošským viaduktom s romantickým piknikom pod rúškom noci.

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.