Založ si blog

Európske hodnoty? Čo je to?

Európske hodnoty? Čo je to?

A tak sa nám blížia parlamentné voľby. Minulý rok časť politického spektra rozsekla dilemu, čo s „prieskumami“ preferencií jednotlivých strán a jednoducho sa zákonom 50 dní pred parlamentnými voľbami zakázali. Priznám sa, že som zaplesal, lebo určitá časť voličov má úžasnú sklerózu pri politikovi, ktorý svoje daňové prehrešky oľutoval a doplatil. Ľútosť bola zrejme účinná, lebo ešte behá po slobode…. Ďalší z politikov sa ani za ten svet nevedel rozhodnúť, či tú demisiu má podať alebo nie. Pár dní držal všetkých v šachu, aby sa nakoniec rozhodol, že je na fleku, ktorý mu akosi prirástol k srdcu a neopustí ho. A demisiu nám stiahol. Fakt, že taký úkon zákony nepoznajú bol nepodstatný. A horko zaplakal pred národom, akú bez predvolebných prieskumov utrpia „jeho ľudské práva na informácie“ silnú traumu!!! Toť ďalší z politikov sa sväto –sväte snaží presvedčiť, že ono to zadlžovanie štátu bude dobré, aspoň sa z toho vystavajú diaľnice. Ale je rok 2020 a diaľnica z Bratislavy do Košíc mala byť už v 2010. Holt, kalendár je mrcha a tým rokom musíme dohovoriť, aby tak rýchlo neplynuli….

Spoločnosť je v úžasnom názorovom chaose a jednoducho väčšina z nej NEVIE prijať odlišný názor od svojho vlastného a kriminalizujú ľudí, čo neveria v ich liberálnu ideológiu. Fašouni z radov solaris (ich „ servery“) ho akosi nedokíážu akceptovať… Začína (žiaľ) prevládať v ekonomike nielen názorový smer o tom, že slabší (dôchodcovia, ZŤP, osamelo žijúci ľudia ) si nezaslúžia pomôcť. Začínajú prevládať názory o (najmä) fyzickom kulte zdravého človeka… Inak povedané: AKOKOĽVEK zdravotne postihnutý človek je NA príťaž a nemalo by sa im pomáhať. Výsledkom tohto ich „snaženia“ bola aj niekoľkokrát situácia, ktorú som zažil, keď sa v očiach starobného dôchodcu objavili slzy, keď mu n a zaplatenie plnej sumy jeho“ nákupu“ 6rožkov, dve nátierky, nejaký cukor či soľ) chýbalo … 10centov!!! V tej chvíli som mal chuť naplno zakričať slová jedného „lídra“, milovníka cudzích pozemkov, o tom, aká sme úspešná krajina, v ktorej vyše 800 000 ľuďom klope na dvere núdza s veľkým N…

. Neoliberáli sú v ekonomike presvedčení, že slabší si nezaslúžia pomôcť a vlastne by ich mal eliminovať voľný trh…

„Dezinformácie“ naše každodenné a boj nielen proti nim

Tohtoročná predvolebná kampaň je mimoriadne agresívna, čo sa vyjadrení alebo bilboardov týka. Tak sa pred vvoľbami jeden milovník 5g bieleho snaží presvedčiť, že vlastne drogy sú nevinnou detskou zábavkou a sú vlastne prospešné… Z bilboardov hlása „Poďme do nich“. Aj jeho prívrženci hulákajú na PREDvolebných mítingoch reálnej politickej strany a vlastne celé ich úsilie spočíva presvedčiť človeka, aby neotváral chladničku, aby naňho nevyskočil nejaký fašoun. Druhá strana reaguje videami, ktoré (vraj) alternatívu zobrazuje ako rozhádaných škôlkarov… Ono čítanie aj alternatívy, ktorej sa venujem vyše 20 rokov má svoje čaro. Nech robia čokoľvek, tí „správni“ demokrati – trusty kameňovej slušnosti ma nepresvedčia, že konkrétne v SR je dôveryhodný denník, ktorý hneď na úvodnej strane vyrukuje s palcovým nadpisom :“Pedofili nie sú zločinci,“ Hmm, slušnosť ako z partesu, presnejšie z Oveertonových okien (technika manipulácie).

A úplne najzarážajúcejšie je, keď sa najmä mladšiu a najmladšiu generáciu po roku 1989   snažia presvedčiť, že za mobil, hamburger či nové „najky“ vlastne vďačíme amíkom, ktorí nás oslobodili. A podobne, že príslušnosť či už ku štátu, národu, je niečo strašné!!!

Čo na záver? Voľby tu máme o chvíľu! Voľme srdcom a rozvážne, aby sme sa o chvíľu nečudovali importu niečoho, čo je obalené slovami „EURÓPSKE hodnoty.“ Priznám sa, aj napriek mojej výzve na sociálnej sieti, čo sa pod týmto tajomnými slovami skrýva, mi nikto dodnes nedal odpoveď. Ale pri pohľade na vývoj v Grécku, Taliansku, Nemecku, Švédsku či Francúzsku, mám z tohto slovného spojenia strach!!!

Maléry jedného kandidáta (Ako sa správne drží taška? )

20.03.2024

Máme kandidátov. Známych, menej známych… Ale čo je najzábavnejšie, z niektorých bývalých politikov sa nám zrejme stávajú „kajúcnici“ a rozprávajú o tom, ako to v slovenskej politike v minulosti chodilo. O pár dní sú voľby prezidenta. Osobne sa na ne dívam cez prsty, ten „môj“ kandidát má malú šancu. Ale, ako by povedal optimista, šanca tam stále [...]

Ako zvíťaziť nad „modernosťou“?

19.03.2024

Vraj sme moderní. Máme rôzne technické výdobytky (výdobytky?), pomaly ani nemusíme vyjsť z domu, aj ten nákup nám dovezú…. Pokiaľ sa ale rozhodnete nakupovať po starom, čo je tiež zábava, tak idete do potravín osobne. Tmolíte sa medzi regálmi, v predajni znie pomalá muzika a pokiaľ nemáte zoznam, nakúpite aj čo by ste nechceli. Pri pokladni dlhý rad, tak [...]

Tri veľké pukliny v štáte

12.03.2024

Puklina právna: Najmä od volieb 2023 tu počúvama slová o nejakom „ohrozovaní“ právneho štátu. Dovoľte mi teda otázku: Čo sme tu mali do volieb 2023? Kde boli podobné hlasy, keď na Slovensku určovali život doslova miestodržiteľské vyhlášky bývalého hlavného hygienika? A na internete sa objavili aj štúdie v podobe oznamov, že Slovensko má byť nejakou [...]

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.