Založ si blog

Začneme používať mozog?

 

 

Motto:“Aj inak zmýšľajúci Slováci majú právo na svoj názor, svoje presvedčenie!“ Prezident SR Michal Kováč pri prednese Správy o stave republiky v roku 1994.

Priznám sa, tento výrok najlepšie vystihuje situáciu, ktorá je okolo predsedu SMER-SD Roberta Fica či poslanca parlamentu za túto stranu Ľuboša Blahu. Prvý za výrok, že nedávno odsúdený poslanec Mazurek povedal to „čo si myslí 90 percent národa.“ A druhý? Jeho statusy na sociálnej sieti sú dobrou kronikou doby, ktorú žijeme. Knihe „Sto najlepších statusov Ľuboša Blahu“ sa dostalo „vyznamenania“, keď v čase hry na demokraciu predajca „ozdobil“ a obálku knihy znehodnotil neodstrániteľnou nálepkou s textom:“Spoločnosť Panta Rhei ako predajca sa nestotožňuje s obsahom knihy.“ Čím vlastne mne ako čitateľovi vnútil svoju mienku, ktorá ma vôbec ale vôbec nezaujíma. Na sociálnej sieti sa objavila diskusia na túto tému, na ktorú by som reagoval: Áno, Panta Rhei je síce súkromný predajca, ale existuje z peňazí čitateľov a preto by malo (nie je?) jeho záujmom, aby sa jeho tovar(knihy) čo najlepšie predávali. Osobne si dovolím o tom pochybovať!!! Mám pocit, akoby sa s inou sieťou kníhkupectiev snažilo o ideologickú a názorovú „čistotu“ a maximálne znemožnenie existovať a publikovať NIELEN Blahovi, ale aj všetkým, ktorí nezdieľajú opojenie a svojim spôsobom aj, mierne povedané, „ radosť“ z 30. Výročia novembra. Začneme konečne používať mozog pri vyjadreniach, že to a to je blud? Budeme mať vlastný názor?

Maléry jedného kandidáta (Ako sa správne drží taška? )

20.03.2024

Máme kandidátov. Známych, menej známych… Ale čo je najzábavnejšie, z niektorých bývalých politikov sa nám zrejme stávajú „kajúcnici“ a rozprávajú o tom, ako to v slovenskej politike v minulosti chodilo. O pár dní sú voľby prezidenta. Osobne sa na ne dívam cez prsty, ten „môj“ kandidát má malú šancu. Ale, ako by povedal optimista, šanca tam stále [...]

Ako zvíťaziť nad „modernosťou“?

19.03.2024

Vraj sme moderní. Máme rôzne technické výdobytky (výdobytky?), pomaly ani nemusíme vyjsť z domu, aj ten nákup nám dovezú…. Pokiaľ sa ale rozhodnete nakupovať po starom, čo je tiež zábava, tak idete do potravín osobne. Tmolíte sa medzi regálmi, v predajni znie pomalá muzika a pokiaľ nemáte zoznam, nakúpite aj čo by ste nechceli. Pri pokladni dlhý rad, tak [...]

Tri veľké pukliny v štáte

12.03.2024

Puklina právna: Najmä od volieb 2023 tu počúvama slová o nejakom „ohrozovaní“ právneho štátu. Dovoľte mi teda otázku: Čo sme tu mali do volieb 2023? Kde boli podobné hlasy, keď na Slovensku určovali život doslova miestodržiteľské vyhlášky bývalého hlavného hygienika? A na internete sa objavili aj štúdie v podobe oznamov, že Slovensko má byť nejakou [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?