Založ si blog

Zrušením hotovosti prídeme úplne o slobodu

 

Motto: Pokiaľ SR zavedie bezhotovostnú ekonomiku, na daniach a odvodoch zaplatíme o 27 mld. € viac. Pri počte ekonomicky aktívnych ľudí cca.4mil., je to na každého cca 6750€ ročne.

Zdroj: Facebook

 

Približne pred 20.rokmi sa objavili prvé „konšpiračné“teórie, podľa ktorých má prísť k zrušeniu hotovosti. Centrálne banky naliehajú na čo najrýchlejšie ukončenie platieb v hotovosti. Tie ich rečičky o uľahčení života človeku, odstránením starostí sú, mierne povedané,zavádzajúce. Čo je vo veci? Prvé „konšpiračné teórie“ o tejto téme hovorili ako o jednom z prostriedkov kontroly človeka, zamedziť mu prístup k jeho peniazom, ktoré má vo virtuálnej formy v tej – ktorej banke. Stačí k tomu málo: napr. mať nepohodlné a tie „nesprávne“ myšlienky… Podľa rakúskej strany ÖVP je z dôvodu digitalizácie v uplynulých rokoch základné právo na používanie peňazí v hotovosti čoraz viac v ohrození. Štát a firmy chcú zároveň získať väčšie množstvo údajov od svojich občanov či zákazníkov. Ozvali sa aj morbídne hlasy, podľa ktorých zrušeniu hotovosti bránia starší ľudia, ktorí nie sú dvakrát naklonení používaniu internetbankingu či dotykových mobilných telefónov pri bezhotovostnom platení. Nová vláda Rakúska chce teraz vypracovať ústavné nariadenie, ktoré „chráni základné práva občanov a je v súlade s európskym právom“.

 

Vitaj panika, ako sa máš?

07.06.2024

V roku 2016 po zvolení Donalda Trumpa za prezidenta USA padali slová ľudí z rôznych oblastí spoločnosti, že sa vysťahujú. Exodus sa nekonal, USA sa zmieta v iných problémoch. Na Slovensku sme po parlamentných voľbách v roku 2023 boli tiež svedkami “zajačích úmyslov”, keď nás tu v rôznych spotoch strašii, že 1. októbra 2023 nevyjde Slnko.To, čuduj sa svete, vyšlo a [...]

Dve desaťročia sme v únii: máme dôvod na oslavu?

28.05.2024

Smiať sa či plakať? Posledných desať rokov hľadám odpoveď na otázku:”Aké hodnoty má únia prezentovať? Čo nám priniesla Určite boli aj pozitíva, ale osobne vidím hlavne tie negatíva… ale poďme po poriadku: Môj bývalý spolužiak je z mesta, kde bola minimálne od roku 1969 tradícia výroby cukru. Stál tam v rámci ČSS(F)R a neskôr SR najmodernejší [...]

Hrdosť každým dúškom?

27.05.2024

V roku 2019 prišla Európska komisia so zoznamom výrobkov z plastu, ktoré zaradila na zoznam minimálne výrobkov, ktorých pravidlá fungovania sa musia zmeniť a maximálne, s ktorými sa rozlúčime…. Jedným z výrobkov v prvej skupine sú vrchnáky z plastových fliaš. Tie majú byť po novom pripevnené neoddeliteľne k fľaši. V roku 2024 sa fungovanie Európskej [...]

Generálna prokuratúra

V minulom roku narástol počet obžalovaných mladistvých aj mladistvých recidivistov

17.06.2024 11:37

Po ôsmich rokoch vyznačujúcich sa trendom poklesu trestných stíhaní mladistvých v roku 2023 generálna prokuratúra zaznamenala jej nárast o 4 percentá.

grécko, Mosley

V Grécku našli ďalšieho mŕtveho turistu, po troch nezvestných pátrajú

17.06.2024 11:37

Je to najnovší prípad z ostatnej série zmiznutí a úmrtí turistov na gréckych ostrovoch. Niektorí, ak nie všetci, sa vydali na turistiku v horúčavách.

Ruský tank, vojna na Ukrajine, Belgorodská oblasť

Pritvrdíme, krviprelievanie bude pokračovať, ak Západ neprijme Putinove podmienky, hrozí šéf ruskej tajnej služby

17.06.2024 11:35

Je absurdné, aby sa Putin, ktorý naplánoval, pripravil a uskutočnil najväčšiu ozbrojenú agresiu od druhej svetovej vojny, prezentoval ako mierotvorca, oznámila Ukrajina.

Benny Ganc

Izraelský premiér Netanjahu rozpúšťa vojnový kabinet

17.06.2024 10:58, aktualizované: 11:13

O rozpustení vojnového kabinetu informujú tiež izraelské médiá.