Štváčske týždne v skratke

21. februára 2022, stefanmichalik, dumka - spoločnosť

 

 

Stalo sa na Slovensku už akýmsi „národným športom“ priievanie oleja do ohníka,  vysmievanie sa občanovi – voličovi (čo možno najhlasnejšie) .  Olej do  ohňa  – ten prilievajú s usilovnosťou zväzáka najmä  niektoré  médiá, ktorých mašinéria tu priam bubnuje, rozsieva strach, pocit ohrozenia.  Áno, tipujete správne, že ide o vzťah Ruska a Ukrajiny. Štváčske tam-tamy bubnujú, napätie a strach zvyšujú. Rusom sa vyčíta anexia Krymu. Ukradli ho Ukrajincom? Nie! Ukradli ho Tatárom!   Krym obývali Tatári, ktorí tvorili veľkú časť armády mongolských  Džingischánovych hôrd. Ich obrovský štát ktorý trval od 13. – 15. storočia sa volal Zlatá Horda. Neskôr sa rozpadol na niekoľko menších chanátov. Od 15.storočia bol Krymský chanát vazalom Otomanskej ríše, teda Turecka. Viac na:( Rusko dobylo Krym v r. 1783, a nie v r. 2014. | » Print Domino Svetík | Blog – Pravda )   A v roku 2014? Ukrjajincom? Nie! Američanom! (viac na   Rusové nevzali Krym Ukrajincům, ale Američanům, míní ukrajinská exposlankyně – iDNES.cz). S ľútosťou musím skonštatovať,  že z internetu sú postupne sťahované veci, ktoré by vedeli doložiť rôzne tvrdenia a nálepkujú sa pre „niekoho“ pohodlným výrazom „FAKE“ či „dezinformácia“..

Chyba súdruhov zo  CIA?

Hodinky tikajú a Joe vystúpil s „bombovou“ informáciou, kedy Rusko zaútočí na Ukrajinu.  Vyňuchali to vraj USA tajné služby, tak je to fakt, o ktorom sa nediskutuje!  Jeden mainstreamový denník v SR (chválabohu nie mienkotvorný) si vycapil na titulku „VOJNA“. Nie je toto dezinformácia? Nie je to šírenie poplašných správ?  Podľa našich „kovaných demokratov“asi nie! Len Rusko rozdráždiť, vyprovokovať, asi podľa príslovia:Každých sto rokov sa svet spojí proti Rusku, aby dostal po pysku a bol opäť na sto rokov pokoj… Ale otákou je, či po vyprovokovaní Maca(Ruska) budeme môcť o nejakom svete ešte môcť hovoriť…

Ako sa  pácha zrada?

V slovenskom ponímaní zrejme dosť jednoducho!    (Ako sa pácha zrada? – život – Blog – Pravda  a    Ako sa pácha zrada l? – život – Blog -)
Pravda
    Nechám sa zvoliť za ústavného činiteľa (stanem sa  ako poslanec súčasťou vládnej koalície), každý mesiac mi cinke  na účet päť tisíc € a nejaké drobné, vypnem mozog, budem podľa  pokynov hlasovať a hlavne: NEBUDEM ako poslanec vytŕčať z radu!!! A mám na štyri roky pokoj.  A nejaká vojenská (pardon obranná) zmluva? To ma z konceptu ako poslanca nevytrhne! Ale ľudí to „z konceptu vytrhlo“ a veľmi! Páni poslanci zabudli na to, KÝM sú platení, KÝM sú volení! Ako aj na to, že zastupujú záujmy aj ICH NEVOLIČOV!!! Tak n ech sa potom nečudujú, že im na dvere klopú voliči. Od  veľkosti akcie VŽDY závisí veľlkosľ  reakcie, to by ako poslanci NR SR, z ktorých  sa  niektorí menia na … mohli vedieť, nie?