Zakážu trojobal? Máte radi kapra na prírodno? (fikcia? )

22. decembra 2019, stefanmichalik, úvaha

 

V minulom blogu sme sa pokúsili si predstaviť, kam by mohla dospieť snaha Európskej únie (EÚ) o zjednocovanie za každú cenu na príklade s JEDNOTNOU bytosťou, ktorá v EÚ nosí na Vianoce darčeky. Poľahky by sa mohlo stať, že by sme prišli o pomenovanie JEŽIŠKO, ktoré by bolo nahradené iným, pre obyvateľov Slovenska cudzím a pre našu republiku neprirodzeným menom.Dnešná druhá fikcia mieri na vianočné jedlo…

V čase (ne )opodstatného ekologického šialenstva, ktoré sa rozpútalo v súvislosti s globálnym otepľovaním sa EÚ, v rámci boja proti tomuto fenoménu, rozhodla zakázať trojobal… V praxi by to znamenalo ďalší nepopulárny krok zo strany EÚ, ale aj to, že milióny Čechov či Slovákov ako aj občanov národnostných menšín, nebudú mať na Štedrý deň v čom obaliť kapra a podobne ako aj občania Čiech môžu prísť aj o možnosť vyprážať v trojobale  rezne… Podľa štatistík EÚ práve ryby vyprážané v trojobale vyprodukujú v priebehu Štedrého dňa viac CO2, ako všetky autá v Európe za celý mesiac! O vyprážaných rezňoch ani nehovoriac!!! Toto je jeden z hlavných dôvodov, prečo sa plánuje v rámci EÚ zákaz trojobalu. Podľa EÚ až štvrtina ročnej produkcie CO2 v Európe pochádza zo smaženia rezňov či kapra v ČR a SR. Ako &ďalej zo štúdie EÚ vyplýva, vďaka tomuto zákazu klesne spotreba múky, strúhanky či vajec o približne 40 percent. Nepredpokladá sa, že by trojobalu odzvonilo tento rok. Pokiaľ návrh na zákaz trojobalu prejde v priebehu roka 2020,, už o rok na Vianoce by sme kapra museli jesť na prírodno. Podobné zbohom budeme musieť dať aj tradičným rezňom…